Από τότε που η Apple λανσάρισε τους ανανεωμένους υπολογιστές MacBook Pro με το πληκτρολόγιο του οποίου τα πλήκτρα διέθεταν τον μηχανισμό «butterfly» πολλοί χρήστες άρχισαν να παραπονιούνται για την αίσθηση των πλήκτρων, για το ανύπαρκτο «key travel», τον θόρυβο, για διπλά «πατήματα» ή για χαλασμένα πλήκτρα.    

Η Apple αναγνώρισε τελικώς τα προβλήματα στους υπολογιστές MacBook και μερικούς μήνες αργότερα ανακοίνωσε το πρόγραμμα δωρεάν επισκευής του πληκτρολόγιου για τα επηρεαζόμενα MacBook. Σύμφωνα ωστόσο με τον γνωστό, και πολύ καλά πληροφορημένο τις περισσότερες φορές, αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple σταδιακά πρόκειται να καταργήσει το πληκτρολόγιο «butterfly» ξεκινώντας από το ανανεωμένο MacBook Air.

Ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι η Apple θα επιστρέψει σταδιακά στον παραδοσιακό μηχανισμό με τους διακόπτες «scissor» στα πλήκτρα του πληκτρολογίου στους υπολογιστές MacBook εκμεταλλευόμενη σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει τελευταία στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Το νέο πληκτρολόγιο θα είναι πιο ευχάριστο στην χρήση και αρκετά αξιόπιστο, κάτι που είναι κρίσιμης σημασίας. Ο γνωστός αναλυτής υποστηρίζει ότι υπήρξαν εξελίξεις που κρίθηκαν επιτυχημένες στη τεχνολογία των «scissor switch-based» πληκτρολογίων και πως το νέο πληκτρολόγιο των MacBook θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης, προσφέροντας μεγαλύτερο key travel και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα χάρη στην ενίσχυση με μικροΐνες υάλου. Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να δούμε το νέο μηχανισμό στα πλήκτρα του MacBook Pro πριν από το 2020 κάτι που είναι ενδιαφέρον, αφού η Apple αργότερα μέσα στην χρονιά πρόκειται να παρουσιάσει τον νέο MacBook Pro 16-inch.

O Ming-Chi Kuo εκτιμά ότι οι αποστολές των νέων μοντέλων MacBook που θα εξοπλίζονται με τον νέο τύπο πληκτρολογίου πρόκειται να αυξηθούν κατά 500-700% από έτος σε έτος το 2020. «Αν και το πληκτρολόγιο με τον μηχανισμό “butterfly” στα πλήκτρα παραμένει λεπτότερο από το επερχόμενο με τον συμβατικό μηχανισμό “scissor”, οι περισσότεροι χρήστες δεν θα μπορέσουν να εντοπίσουν διαφορά».

The Next Web

  • Thanks 1