Με την Apple να «ποντάρει» αποκλειστικά στις υποδοχές USB-C για τους MacBook, θα περίμενε κανείς ότι οι χρήστες είναι δυνατόν να φορτίσουν τους υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε θύρα, ανεξαρτήτου πλευράς.

Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό από μία ανάρτηση στο StackExchange, αν έχετε στην κατοχή σας έναν φορητό υπολογιστή MacBook (όπως για παράδειγμα το 16 ιντσών MacBook Pro ή το MacBook Pro 15 ιντσών του 2017), λάβετε υπόψη σας ότι είναι καλύτερα να φορτίζετε τον υπολογιστή σας από την δεξιά πλευρά του. Να αναφέρουμε, ότι οι τέσσερις USB-C υποδοχές στο 16-inch MacBook Pro υποστηρίζουν: Charging, DisplayPort, Thunderbolt (μέχρι 40Gb/s) και USB 3.1 Gen 2 (μέχρι 10Gb/s).

960x0.jpg.076dd0927b3f9ea848190d5d5c685145.jpg

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις κάποιων χρηστών, αν φορτίζετε τον MacBook σας από την αριστερή πλευρά του, ενδέχεται να λειτουργεί σε υψηλότερη θερμοκρασία εξαιτίας της υψηλότερης χρήσης του επεξεργαστή.

Οι χρήστες του MacBook παρατήρησαν ότι αν φορτίζει χρησιμοποιώντας κάποια από τις θύρες που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του και έχουν συνδεδεμένα αξεσουάρ (όπως για παράδειγμα έναν USB-C-to-HDMI adapter), «εκκινεί» μία διεργασία με την ονομασία kernel_task. Η αυξημένη χρήση του επεξεργαστή προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας λειτουργίας με αποτέλεσμα οι ανεμιστήρες στο σύστημα ψύξης να περιστρέφονται με περισσότερες στροφές το λεπτό (rpm) και επομένως να αυξάνονται και τα επίπεδα θορύβου.

jAeXB.png.cd2990e630accfd13dedfcb0ea0d5743.png

Η αφαίρεση του καλωδίου, και η τοποθέτηση του στην δεξιά πλευρά του υπολογιστή επιλύει το πρόβλημα.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστό αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα για να συμβαίνει αυτό. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε κάποιο MacBook στο οποίο συνδέετε και διάφορα αξεσουάρ, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε –αν δεν το κάνετε ήδη- να τον φορτίζετε μόνο από την δεξιά πλευρά, ώστε να μην «ξοδεύονται πόροι» του επεξεργαστή χωρίς ουσιαστικό λόγο μεταξύ άλλων.

Ubergizmo | Forbes

  • Confused 2
  • Sad 1