Η Apple κυκλοφόρησε μία ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για να επιδιορθώσει ένα θέμα που είχε προκύψει με τα USB-C hubs τρίτων εταιριών.

Το macOS Big Sur 11.2.2 όπου κυκλοφόρησε η Apple για χρήστες MacBook Pro και MacBook Air, είναι μία ενημερωμένη έκδοση που «αποτρέπει» ορισμένα μοντέλα από «διάφορες ζημιές» όταν αυτά συνδέονται σε USB-C hubs & docks τρίτων εταιριών.

Η Apple εξηγεί ότι η ενημέρωση αφορά τα MacBook Pro 2019 ή νεότερα και MacBook Air 2020 ή νεότερα και αποτρέπει αυτά να υποστούν «ζημιά» όταν χρησιμοποιούνται με αξεσουάρ USB-C τρίτων κατασκευαστών. Δυστυχώς, η Apple δεν παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό το bug, οπότε δεν είναι σαφές αν ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη υποστεί κάποιου είδους «ζημιές» μετά τη χρήση USB-C αξεσουάρ.

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει:

Το macOS Big Sur 11.2.2 εμποδίζει στα μοντέλα MacBook Pro (2019 ή μεταγενέστερα) και MacBook Air (2020 ή μεταγενέστερα) να προκληθούν ζημιές με τη χρήση USB-C τρίτων κατασκευαστών.

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν το λειτουργικό τους σύστημα μέσα από το μενού «Ενημέρωση» που βρίσκεται στις «Ρυθμίσεις Συστήματος». Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του macOS Big Sur και δεν περιορίζεται αποκλειστικά στους υπολογιστές που αντιμετώπισαν το παραπάνω πρόβλημα.