Ξεκινώντας έτσι τη διετή μετάβαση από τις λύσεις της Intel στoυς δικούς της επεξεργαστές.

Τα σχέδια της Apple για επιπλέον MacBook μοντέλα με το M1 System-on-Chip (SoC) της εταιρείας φέρνει στο προσκήνιο ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, τα οποία θα έρθουν στο δεύτερο μισό του 2021 και θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της διετής μετάβασης από τα προϊόντα της Intel.

Όπως δήλωσε ο Kuo, τα ανανεωμένα αυτά μοντέλα θα φέρουν διαφορετικό σχεδιασμό, αλλά δε μοιράστηκε ποια μοντέλα θα αφορά μια τέτοια κίνηση. Βέβαια παλαιότερα είχε αναφερθεί ότι θα γίνει επανασχεδιασμός στα 14 και 16 ιντσών MacBook Pro μοντέλα, ενώ φημολογείται πως κάτι ανάλογο θα γίνει στο iMac όπως και το Mac Pro tower.

Τα πρώτα Mac προϊόντα με το τροποποιημένο M1 τσιπ περιλαμβάνουν τα MacBook Air, Mac Mini και 13 ιντσών MacBook Pro και έφτασαν στα χέρια των πρώτων πελατών την περασμένη εβδομάδα. Μοντέλα που χρησιμοποιούν ακόμα Intel, είναι τα 13 ιντσών MacBook Pro με τέσσερα Thunderbolt ports, το 16 ιντσών MacBook Pro αλλά και τα iMac, iMac Pro και Mac Pro.

Επίσης ο Kuo αναφέρει ότι η ζήτηση για το νέο iPad Air είναι μεγαλύτερη απ' ότι αναμενόταν, καθώς αναμένεται να εφαρμοστούν νέες τεχνολογίες όπως υποστήριξη 5G και MiniLED φωτισμός, ενώ ένα οικονομικότερο μοντέλο iPad θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2021 - πιθανώς η 9η γενιά iPad.

Επιπλέον, η τρίτη γενιά AirPods θα είναι διαθέσιμη στο δεύτερο 3μηνο του 2021, με ισχυρισμούς ότι ο σχεδιασμός θα είναι παρόμοιος με αυτόν των AirPods Pro, αλλά χωρίς το active noise cancellation. Τέλος, έγινε και μια μικρή αναφορά στα Apple Watch, που θα εκμεταλλευτούν την προσθήκη μιας καινοτόμας λειτουργίας διαχείρισης υγείας και βελτιωμένο σχεδιασμό για να αυξήσουν τις πωλήσεις.

  • Like 3
  • Thanks 1