Η μετάβαση στο νέο chip της Apple, Silicon φαίνεται πως ξεκινά με τα MacBook Pro και Air να εγκαταλείπουν μέσα στην επόμενη διετία τους Intel x86.

Η Apple ήταν ξεκάθαρη όταν ανακοίνωνε τη μετάβαση από την αρχιτεκτονική x86 της Intel στα δικά της chip, Silicon, κατά τη διάρκεια του WWDC. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo παρουσιάζεται μάλιστα τόσο σίγουρος για τις προθέσεις της αμερικανικής εταιρείας, που θεωρεί ότι το πρώτο MacBook Pro με Silicon, θα κυκλοφορήσει στα τέλη της φετινής χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης. Το εν λόγω μοντέλο, προβλέπεται να είναι στις 13,3 ίντσες, διατηρώντας το ίδιο design με το υπάρχον.

Ο γνωστός αναλυτής “βλέπει” και ένα MacBook Air, επίσης με αρχιτεκτονικής ARM chip, να κάνει την εμφάνισή του την ίδια περίοδο. Παράλληλα θεωρεί πολύ πιθανό να ακολουθήσουν μέσα στο 2021 δύο ακόμα μοντέλα, ένα MacBook Pro στις 16 ίντσες και ένα στις 14,1 ίντσες με mini-LED οθόνες και επεξεργαστές Silicon αμφότερα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην έκθεσή του που δημοσιεύει το MacRumors:

Προβλέπουμε πως η Apple θα λανσάρει νέα μοντέλα MacBook, συμπεριλαμβανομένων του νέου MacBook Pro 13,3 ιντσών με Apple Silicon το τέταρτο τρίμηνο του 2020, του νέου MacBook Air με Apple Silicon το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ή το πρώτο του 2021, καθώς επίσης και των νέων MacBook Pro 14 και 16 ιντσών με Apple Silicon και καινούριο form factor design μεταξύ δεύτερου και τρίτου τριμήνου του 2021.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο όσον αφορά στη διάθεση των πρώτων laptop της Apple με επεξεργαστές ARM φέτος, αφού το ίδιο είχε υποστηρίξει τόσο πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg όσο και ο ίδιος ο Ming-Chi Kuο στις αρχές του έτους.

  • Thanks 1