Στα μέσα του 2022 φημολογείται πως η Apple θα ανακοινώσει τη διάθεση του επανασχεδιασμένου MacBook Air με την 13άρα οθόνη Mini LED σύμφωνα με μία σημείωση για επενδυτές του γνωστού αναλυτή σε θέματα που αφορούν την Apple, Ming-Chi Kuo και την οποία είχαν την ευκαιρία να δουν οι ιστοσελίδες 9to5Mac και MacRumors.

Έτσι, πέρα από τα MacBook Pro με τις 14 ιντσών και 16 ιντσών οθόνες που θα κυκλοφορήσουν φέτος, περιμένουμε και το MacBook Air στα μέσα του 2022. Η τεχνολογία Mini LED είναι μία νέα τεχνολογία οθόνης, η οποία προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με την τεχνολογία OLED, όπως είναι για παράδειγμα τα καλύτερα επίπεδα αντίθεσης και το βελτιωμένο δυναμικό εύρος, αλλά χωρίς τον κίνδυνο burn-in.

Η τεχνολογία έκανε το ντεμπούτο της στην προϊοντική γκάμα της Apple με το 12,9 ιντσών iPad Pro και σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo πρόκειται να βρεθεί σε δεκάδες προϊόντα της Apple, όπως στον 27 ιντσών iMac Pro, στα 14,1 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro, στο 10,2 ιντσών iPad και στο 7,9 ιντσών iPad Mini κ.ά. Αν και η τεχνολογία είναι ακριβότερη, η Apple θα αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος χρησιμοποιώντας δικά της chips στις παραπάνω συσκευές υποστηρίζει ο γνωστός αναλυτής. Εκτός από τη νέα τεχνολογία οθόνης, το επερχόμενο MacBook Air πρόκειται να διαθέτει φόρτιση MagSafe, ελαφρύτερο και λεπτότερο σχεδιασμό καθώς και δύο υποδοχές USB 4.0.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg επίσης, το νέο MacBook Air θα ενσωματώνει τον διάδοχο του φετινού M1, με το νέο chip να διαθέτει ίδιο αριθμό πυρήνων επεξεργαστή αλλά με αυξημένη συχνότητα λειτουργίας και περισσότερους πυρήνες στον τομέα των γραφικών (σήμερα το M1 SoC διαθέτει 7 ή 8 GPU cores ωστόσο ο διάδοχος του θα διαθέτει 9 ή 10).

Το νέο MacBook Air θα ανακοινωθεί αφού πρώτα παρουσιαστούν τα νέα MacBook Pro στις 14,1 ίντσες και 16 ίντσες. Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, οι νέοι φορητοί υπολογιστές της Apple θα διαθέτουν τεχνολογία Mini LED στις οθόνες, φόρτιση MagSafe, HDMI υποδοχή και SD Card slot! Επίσης, δεν θα διαθέτουν την πολυσυζητημένη touch bar τεχνολογίας OLED.