Όλα δείχνουν ότι το νέο, υπερφορητό και βασισμένο στους δικούς της επεξεργαστές Apple Silicon, σύστημα της Apple θα βγει στην αγορά φέτος.

Δημοσίευμα των China Times, θέλει το νέο MacBook 12 ιντσών να κυκλοφορεί φέτος. Το σύστημα της Apple εικάζεται πως θα έχει βάρος μικρότερο του ενός κιλού ενώ θα στηρίζεται στο νέο SoC εταιρείας, Apple Silicon, ενσωματώνοντας μάλιστα επεξεργαστή A14X. Ο τελευταίος είναι γνωστός προς ώρας με το κωδικό όνομα Tonga, κατασκευάζεται από την ταϊβανέζικη TSMC ενώ συμβάλλει στην επίτευξη αυτονομίας που στα νέα MacBook θα φτάνει και τις 15-20 ώρες.

Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα, ο επεξεργαστής A14X της Apple θα χρησιμοποιηθεί και στη νέα γενιά iPad Pro. Στόχος της εταιρείας είναι να έχει ολοκληρώσει τη μετάβαση στην αρχιτεκτονική Silicon μέσα στην επόμενη διετία. Δημοσίευμα του Bloomberg μάλιστα είχε αποκαλύψει πως η Apple δουλεύει επάνω σε τρεις επεξεργαστές που βασίζονται στο chip A14 -με τεχνολογία 5 nm- και θα χρησιμοποιηθούν στα iPhone 12. Το έγκυρο μέσο, αναφέρει ότι οι πρώτοι επεξεργαστές της Apple για Mac θα έχουν 12 πυρήνες (οκτώ υψηλής απόδοσης και τέσσερις χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων), με την εταιρεία να προσανατολίζεται σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό πυρήνων για το chip A15.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε ούτε δύο μήνες από τότε που ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε υποστηρίξει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το πρώτο MacBook Pro 13,3 ιντσών με επεξεργαστή Apple Silicon στα τέλη της φετινής χρονιάς ή τις αρχές της επόμενης.

  • Like 4