Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επανασχεδιασμένα MacBook Pro 16 ιντσών (2021) και MacBook Pro 14 ιντσών εισήλθαν σε φάση μαζικής παραγωγής σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας DigiTimes.

Οι αποστολές των νέων φορητών υπολογιστών MacBook Pro αναμένεται να φτάσουν τις 600 με 800 χιλιάδες μέχρι τον Νοέμβριο όταν και υπολογίζεται ότι θα λανσαριστούν επίσημα. Βεβαίως, για την ώρα οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες οπότε θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Οι πληροφορίες ωστόσο της ιστοσελίδας DigiTimes φαίνεται να συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις του γνωστού αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος σε ένα σημείωμα του προς επενδυτές είχε κάνει λόγο για εκκίνηση της μαζικής παραγωγής στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 με πιθανό λανσάρισμα στα τέλη της χρονιάς -πιθανότατα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Μία πρόσφατη επίσης αναφορά της EEC (Eurasian Economic Commission) φαίνεται να επιβεβαιώνει την έλευση των δύο νέων συσκευών της Apple.

Οπότε παρά τους φόβους και τις ανησυχίες για καθυστερήσεις στο λανσάρισμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει οδηγήσει σε έλλειψη εξαρτημάτων δεν πρόκειται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στα σχέδια της Apple, η οποία από ότι φαίνεται θα αποκαλύψει τους νέους φορητούς υπολογιστές της τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Θεωρητικά λοιπόν, τα νέα MacBook Pro 16 ιντσών (2021) και MacBook Pro 14 ιντσών θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων, και σε επαρκείς ποσότητες, πριν το τέλος της χρονιάς.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες που θα φέρουν βρίσκονται οι νέας τεχνολογίας οθόνες Mini LED και ένας νέος επεξεργαστής που θα είναι ισχυρότερος -ενδεχομένως με περισσότερους πυρήνες στον τομέα του επεξεργαστή γραφικών και ταχύτερος από άποψη συχνότητας λειτουργίας- και αναμένεται να ονομάζεται M1X.

Λέγεται πως η Apple πρόκειται να επαναφέρει την φόρτιση MagSafe ενώ ο σχεδιασμός των νέων MacBook Pro αναμένεται να είναι flat-edged με λιγότερες καμπύλες. Η webcam αναμένεται επίσης να αναβαθμιστεί στα 1080p ενώ σε ορισμένα μοντέλα -αν όχι σε όλα- θα απουσιάζει η Touch Bar. Επίσης, ενδέχεται να υπάρξει επιλογή για 64GB μνήμης συστήματος.  

 

  • Like 1