Η Apple δοκιμάζει ένα M3 chipset με 12πύρηνο επεξεργαστή και GPU 18 πυρήνων, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο Gurman αναφέρει ότι μια πηγή του, του έστειλε αρχεία καταγραφής προγραμματιστών του App Store που δείχνουν το chip να τρέχει σε ένα MacBook Pro που δεν έχει ανακοινωθεί, κα το οποίο τρέχει το macOS 14. Ο δημοσιογράφος εικάζει ότι η παραλλαγή M3 που δοκιμάζει η Apple είναι η βασική έκδοση του M3 Pro που η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Ειδικότερα, η σειρά υπολογιστών Mac με M3 SoC αναμένεται να εκμεταλλευτεί την επερχόμενη κατασκευαστική μέθοδο των 3nm της TSMC. Η μετάβαση από τα 5nm στα 3nm φαίνεται να εξηγεί την αύξηση της πυκνότητας των πυρήνων που οδηγεί φυσικά και σε αύξηση των επιδόσεων χωρίς -θεωρητικά- μεγαλύτερη κατανάλωση. Τα M1 Pro και M2 Pro chipset διαθέτουν επεξεργαστές οκτώ και 10 πυρήνων, μαζί με GPU 14 και 16 πυρήνων. Με άλλα λόγια, το M3 Pro φέρεται να διαθέτει 50% περισσότερους CPU πυρήνες από τον προκάτοχό του πρώτης γενιάς. Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple έχει προχωρήσει σε ισομερή κατανομή μεταξύ πυρήνων υψηλής απόδοσης και πυρήνων αποδοτικότητας στο νέο chipset. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα  ότι το M3 chipset εντοπίστηκε διαμορφωμένο με 36GB RAM. Ενημερωτικά, το M2 Pro είναι διαθέσιμο σε συστήματα με 16GB μνήμης και οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν έκδοση που να διαθέτει έως και 32GB RAM.

Φυσικά, πριν η Apple ανακοινώσει το M3 Pro, πρέπει πρώτα να κυκλοφορήσει το βασικό M3 chipset. "Η πεποίθησή μου είναι ότι τα πρώτα Mac με M3 SoC θα αρχίσουν να καταφθάνουν προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους", σημειώνει ο Gurman. Εν τω μεταξύ, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το νεότερο Mac της, το φημολογούμενο εδώ και καιρό MacBook Air 15 ιντσών, στο WWDC 2023 τον επόμενο μήνα το οποίο θα ενσωματώνει κάποιο SoC που θα ανήκει στην οικογένεια M2.

  • Like 4
  • Thanks 1