Ο Ming-chi Kuo ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με νέες πληροφορίες γύρω από τις αλλαγές στο φετινό μοντέλο.

Ο γνωστός αναλυτής Ming-chi Kuo, που μετράει αρκετές εύστοχες προβλέψεις στο ιστορικό του, αναφέρει πως έφτασαν στα χέρια του πληροφορίες εκ των έσω στις οποίες αναφέρονται κάποια στοιχεία από τα πλάνα της Apple για το φετινό MacBook Pro.

Για την ακρίβεια, τα MacBook Pro καθώς αναμένονται δύο μοντέλα σε διαστάσεις 14" και 16". Αναφορικά με τον σχεδιασμό τους, γίνεται λόγος για επίπεδες άκρες, όχι πολύ διαφορετικές σε φιλοσοφία από αυτές του ανασχεδιασμένου iPhone 12. Δηλαδή, οι καμπύλες στις μεγάλες επιφάνειες θα εξαλειφθούν και περιμετρικά το σασί θα είναι επίπεδο με στρογγυλεμένες γωνίες. Χαρακτηρίζεται ως η «μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή σε MacBook Pro για τα τελευταία 5 χρόνια».

Έπειτα, ο Kuo κάνει λόγο για την απουσία του OLED Touch Bar, με την Apple να προτιμάει παραδοσιακά πλήκτρα function στο μέρος όπου μέχρι και τώρα βρίσκεται το Touch Bar.

Επιπλέον, το βύσμα φόρτισης MagSafe θα επιστρέψει, όμως δεν υπάρχουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποια μορφή ακριβώς θα επιστρέψει, μιας και η Apple έκανε στροφή στις θύρες USB-C για τα laptop της. Επίσης, μαζί με τα iPhone 12, το MagSafe επέστρεψε ενσωματωμένο στις συσκευές και μέσα σε αξεσουάρ διαφόρων μορφών, όπως ως μαγνητικός ασύρματος φορτιστής.

Ευχάριστο νέο -εφόσον ισχύει- είναι και η αναφορά σε περισσότερες θύρες κάθε είδους, κάτι που θα μειώσει ή εξαφανίσει την ανάγκη για αντάπτορες αναλόγως με τις ανάγκες του καθενός.

Όπως ίσως ήταν αναμενόμενο, τα φετινά μοντέλα θα διατίθενται μονάχα με Apple Silicon chips και δεν θα υπάρξει configuration με Intel. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2020 κυκλοφόρησαν τα πρώτα μοντέλα με το ολοκαίνουριο Apple M1 chip.

Τα νέα MacBook Pro θα δανειστούν τον σχεδιασμό των heat pipes από το τρέχον μοντέλο 16", κάτι που χαρακτηρίζεται ως αισθητά ανώτερο συγκριτικά με των 13" MacBook Air και MacBook Pro, κι έτσι θα προσφέρουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Η κυκλοφορία τους αναμένεται εντός του τρίτου τριμήνου του 2021. Χάρη στον ανανεωμένο σχεδιασμό και την αυξημένη ανάγκη για αντικατάσταση συσκευής από πολλούς χρήστες, ο Kuo προβλέπει αύξηση αποστολών κατά 25% με 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δηλαδή σε 20 εκατομμύρια τεμάχια.

Πέρα από τα MacBook, ο Kuo έκανε σύντομη αναφορά στα iPhone του 2022, λέγοντας πως η Apple σκέφτεται να ενσωματώσει vapor chamber για διαχείριση θερμότητας και μάλιστα ήδη κάνει σχετικές δοκιμές. Θα είναι μια απαραίτητη προσθήκη καθώς τα high-end iPhone εκείνης της χρονιάς θα έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ και ταχύτητες 5G. Κατά τον Kuo, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η τεχνολογία θα ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρ της Apple, όμως είναι αισιόδοξος πως τα όποια προβλήματα θα προσπεραστούν και θα συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας.

  • Like 1
  • Sad 1