Πρόβλημα θέρμανσης όπως φαίνεται έχει το ανώτερο μοντέλο των νέων MacBook Pro που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με τον YouTuber, Dave Lee, αλλά και άλλους χρήστες, το μοντέλο που ενσωματώνει τον Core i9 εξαπύρηνο επεξεργαστή της Intel, δεν σημειώνει καλύτερες επιδόσεις από το MacBook Pro με Core i7 επεξεργαστή που είχε κυκλοφορήσει πέρσι. Ο Lee παρατήρησε ότι αυτό συμβαίνει κατά την εκτέλεση απαιτητικών διεργασιών όπως το export ενός βίντεο στο Adobe Premiere Pro αλλά και σε άλλες εφαρμογές. 

Το πρόβλημα οφείλεται στον περιορισμό της ταχύτητας της CPU (throttling) που φαίνεται έχει επιλέξει η Apple για το συγκεκριμένο μοντέλο προκειμένου να αποφύγει προβλήματα υπερθέρμανσης όταν ο υπολογιστής εκτελεί απαιτητικές διεργασίες. Βέβαια αυτός είναι ίσως ο κύριος λόγος που θα επιλέξει το συγκεκριμένο μοντέλο κάποιος επαγγελματίας, με το πρόβλημα να μην είναι ορατό κατά την εκτέλεση των γνωστών μετροπρογραμμάτων όπου εκεί το MacBook Pro με Core i9 σαρώνει σε επιδόσεις. Μάλιστα στο video που έχει ανεβάσει ο Lee στο κανάλι του, μπορούμε να δούμε ότι οι επιδόσεις του κορυφαίου MacBook Pro γίνονται πολύ καλύτερες μόλις το τοποθετεί στο...ψυγείο. 

Η ιστοσελίδα AppleInsider, προχώρησε σε σύγκριση  των μοντέλων με Core i7 και Core i9 όπου και στις δύο περιπτώσεις, ο χρονισμός του επεξεργαστή μειώθηκε σημαντικά μετά από λίγη ώρα. Στην περίπτωση του Core i9, ο χρονισμός έπεσε από τα 4.17GHz στα 2.33-2.9 μετά τη διεξαγωγή μερικών δοκιμών. Στην περίπτωση του Core i7, ο χρονισμός μειώθηκε από τα 3.8GHz στα 2.3-2.6GHz μόλις ο υπολογιστής ζορίστηκε.

Screen-Shot-2018-07-19-at-5.23.29-PM.png

Παρόμοιες αναφορές έχουν δημοσιεύσει αρκετοί χρήστες του Reddit ενώ μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

TechCrunch