Καθώς τριγυρνούσαμε αμέριμνοι στους διαδρόμους της έκθεσης CES στο Λας Βέγκας, βλέπουμε ξαφνικά μπροστά μας δύο γυάλινα κουβούκλια που έμοιαζαν με κάποιου είδους κρυογενετικό θάλαμο.

Μέσα τους, ακίνητα σαν παγωμένα, βρισκόταν τα τεχνητά σώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Οι λευκοντυμένοι επιστήμονες της εταιρείας Psychasec, το όνομα της οποίας πρώτη φορά ακούγαμε, μας υποδέχτηκαν με μεγάλη σοβαρότητα και χωρίς να αποκαλύψουν κάποιο παραπάνω στοιχείο μας προσκάλεσαν να περάσουμε στο εσωτερικό του περιπτέρου τους.

Εκεί μας περίμενε το σώμα ενός άνδρα κουλουριασμένου σε εμβρυακή στάση, τυλιγμένου σε πλαστική σακούλα. Παρά το αρχικό μας ξάφνιασμα, το στήσιμο παραήταν κινηματογραφικό και σύντομα καταλάβαμε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Σε λίγα χρόνια υποτίθεται πως οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ανταλλάξουν το σώμα τους για κάποιο βελτιωμένο, τεχνητό ξενιστή σαν κι αυτόν που βλέπαμε μπροστά μας. Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι της «εταιρείας» υπερηφανευόταν για την δυνατότητα να εμφυτεύουν τσιπάκια στο κεφάλι ενός ανθρώπου για να κατεβάσουν όλες τις εμπειρίες και αναμνήσεις τους. Όση καλή διάθεση κι αν είχαμε, δύσκολα θα μπορούσαμε να πειστούμε (βοήθησε και το λογότυπο του Netflix που έπαιζε σε μια οθόνη στο βάθος).

P1160442.JPG.8a3c34a36b67ee91840ea96a1b3ef2b0.JPG

Πράγματι, το όλο σκηνικό είχε στηθεί από το αμερικανικό συνδρομητικό δίκτυο για να διαφημίσει τη νέα του σειρά με τίτλο Altered Carbon, που αναμένεται να προβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου. Βασισμένη στο ομότιτλο cyberpunk βιβλίο του Richard K. Morgan, η σειρά επιστημονικής φαντασίας έχει ως θέμα τις τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν στους ανθρώπους να επεκτείνουν την ζωή τους απεριόριστα.

Η εταιρεία Psychasec, φυσικά, είναι φανταστική και δυστυχώς η τεχνολογία που μας χαρίζει αθανασία δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Έτσι, φύγαμε από το περίπτερο της Psychasec παίρνοντάς το απόφαση πως για την ώρα θα πρέπει μάλλον να αρκεστούμε σε άλλο ένα binge-watching σειράς του Netflix.

P1160439.JPG

  • Like 2