Αν και οι σειρές περιλαμβάνουν μονάχα τα πρώτα επεισόδια δωρεάν, οι ταινίες είναι δωρεάν εξ’ ολοκλήρου.

Το Netflix έχει προσπαθήσει τον τελευταίο καιρό να κάνει ελκυστική την πλατφόρμα του σε χρήστες που δεν έχουν συνδρομή, δίνοντας δωρεάν μερικές ταινίες σε επιλεγμένες αγορές. Τώρα ο αμερικανικός γίγαντας streaming επεκτείνει αυτήν την προσφορά σε χρήστες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας παράλληλα δωρεάν έναν μεγαλύτερο κατάλογο ταινιών και σειρών.

Αυτή τη στιγμή το Netflix προσφέρει επιλεγμένες ταινίες και σειρές, παραγωγής Netflix, συμπεριλαμβανομένων των «Stranger Things», «Murder Mystery», «Elite», «Bird Box», «When They See Us», «The Two Popes», «Our Planet» και το «Grace and Frankie», σε χρήστες χωρίς συνδρομή σε σχεδόν 200 χώρες. Όσο αφορά τις σειρές, μόνο τα πρώτα επεισόδια είναι διαθέσιμα για δωρεάν προβολή και έπειτα ζητείται από τους χρήστες να γίνουν συνδρομητές για να συνεχίσουν και στα υπόλοιπα επεισόδια. Επίσης, πριν την αναπαραγωγή εμφανίζεται και μία διαφήμιση 30 δευτερολέπτων η οποία όμως μπορεί να παραλειφθεί.

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε:

Εξετάζουμε διαφορετικές προσφορές marketing για να προσελκύσουμε νέα μέλη και να τους προσφέρουμε μια υπέροχη εμπειρία στο Netflix.

Οι χρήστες δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμό για να παρακολουθήσουν τα δωρεάν επεισόδια και ταινίες. Αν και η λειτουργία δωρεάν προβολής εντοπίστηκε αρχικά στην web έκδοση του Netflix, η σελίδα υποστήριξης της πλατφόρμας αναφέρει ότι πρόσβαση θα έχουν και οι χρήστες Android μέσω του browser. Για την ώρα, μόνο οι χρήστες iOS δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix δοκιμάζει να δώσει δωρεάν τίτλους σε χρήστες χωρίς συνδρομή. Η πλατφόρμα που αριθμεί περισσότερους από 151 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, είχε δώσει προηγουμένως το «To All the Boys I Love Loved Before» στους χρήστες από ΗΠΑ. Είχε κάνει επίσης δωρεάν και το «Bard of Blood», μία Ινδική παραγωγή για τους χρήστες της χώρας. Ακόμη, δωρεάν ήταν και το talk show «Patriot Act with Hasan Minhaj» στο YouTube. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που το Netflix κάνει 10 σειρές και ταινίες δωρεάν για όλους.

  • Like 3