Η επέκταση θα ξεκινήσει με παιχνίδια για φορητές συσκευές που θα συμπεριλαμβάνονται στις ήδη υπάρχουσες συνδρομές χωρίς επιπλέον κόστος.

Το Netflix αποκάλυψε επίσημα ότι οι αρχικές της προσπάθειες στο gaming θα επικεντρωθούν σε παιχνίδια για φορητές συσκευές. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα παιχνίδια θα συμπεριλαμβάνονται στις συνδρομές Netflix των χρηστών χωρίς έξτρα κόστος. Τα νέα έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προσέλαβε τον πρώην διευθυντή των EA και Oculus, Mike Verdu, για να ηγηθεί του gaming τμήματος του Netflix.

Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης της έκθεσης κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία δήλωσε:

Βρισκόμαστε επίσης στα αρχικά στάδια της περαιτέρω επέκτασης σε παιχνίδια, βασιζόμενοι στις προηγούμενες προσπάθειές μας σχετικά με τη διαδραστικότητα και τα παιχνίδια Stranger Things. Βλέπουμε το gaming ως μια άλλη νέα κατηγορία περιεχομένου για εμάς, παρόμοια με την επέκτασή μας σε πρωτότυπες ταινίες, κινούμενα σχέδια και διαδραστική τηλεόραση. Τα παιχνίδια θα συμπεριληφθούν στη συνδρομή Netflix των μελών μας χωρίς επιπλέον κόστος όπως οι ταινίες και οι σειρές. Αρχικά, θα επικεντρωθούμε κυρίως σε παιχνίδια για φορητές συσκευές. Είμαστε ενθουσιασμένοι όπως πάντα για την προσφορά ταινιών και τηλεοπτικών σειρών μας και περιμένουμε μια μακρά πορεία αυξανόμενης επένδυσης και ανάπτυξης σε όλες τις υπάρχουσες κατηγορίες περιεχομένου μας, αλλά καθώς βρισκόμαστε σχεδόν μια δεκαετία στην ώθηση του αρχικού μας προγραμματισμού, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για το πώς τα μέλη μας εκτιμούν τα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους παιχνιδιών που θα είναι πραγματικά διαθέσιμοι, αν και το Netflix επέκτεινε πρόσφατα την τηλεοπτική της συμφωνία με τη Shoda Rhimes για να συμπεριλάβει ταινίες μεγάλου μήκους και περιεχόμενο παιχνιδιού. Δεν υπάρχει επίσης καμία πληροφορία για το πώς θα γίνουν διαθέσιμα τα παιχνίδια στους συνδρομητές του Netflix.

Η εταιρεία έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι ανταγωνίζεται και την αγορά παιχνιδιών (για χρόνο και προσοχή που δίνουν οι χρήστες) με τον συνδιευθύνοντα σύμβουλο Reed Hastings να αναφέρει ότι το Netflix ανταγωνίζεται και χάνει περισσότερο από το Fortnite παρά από το ΗΒΟ.

Με την πρόσφατη πρόσληψη του Mike Verdu και τις νέες πληροφορίες που έφερε στο φως το Netflix, η εταιρεία φαίνεται πως είναι πιο επικεντρωμένη από ποτέ στα παιχνίδια.

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 2