Το Netflix θα διαθέσει σύντομα ενημερωμένες εκδόσεις των εφαρμογών του για τα iPhone και iPad, οι οποίες θα υποστηρίζουν το Spatial Audio της Apple.

Εκπρόσωπος του γίγαντα του streaming επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα The Verge την έναρξη της διάθεσης των ενημερωμένων εφαρμογών του (στο iOS 14) λέγοντας ότι το «rollout» θα ξεκινούσε την Τετάρτη, 18 Αυγούστου, και πως σύντομα οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν τη νέα δυνατότητα.

Μάλιστα, ενδέχεται να έχετε κατεβάσει ήδη την ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής του Netflix όπως παρατήρησαν και ορισμένοι χρήστες του Reddit που ανέφεραν ότι η εφαρμογή λειτουργεί με ενεργοποιημένο το Spatial Audio.

airpods-pro-spatial-audio-2.jpg

Το Spatial Audio της Apple, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε για την ώρα μόνο με τα AirPods Pro και AirPods Max στα iPhone και iPad σχεδιάστηκε για να προσφέρει μία περισσότερο ζωντανή και καθηλωτική εμπειρία ακρόασης, ότι και αν ακούτε, μουσική, ήχο από κινηματογραφικές ταινίες κ.ά. Αν και το Netflix πρόσθεσε υποστήριξη πρόσφατα, το Spatial Audio είναι ήδη διαθέσιμο σε άλλες υπηρεσίες streaming όπως στα Apple TV+, Disney+ και HBO Max. Μελλοντικά, το Spatial Audio θα υποστηρίζεται και από τις πλατφόρμες macOS και tvOS.

Με το iOS 15, το Spatial Audio αλλάζει επίπεδο καθώς διαθέτει μία νέα επιλογή που ονομάζεται Spatialize Stereo, και ουσιαστικά εξομοιώνει την εμπειρία Spatial Audio για περιεχόμενο που δεν υποστηρίζει Dolby Atmos.

  • Like 6