Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά έγινε η αιτία πολλοί να τηλεφωνήσουν στον αριθμό που λαμβάνει σε κάρτα ο πρωταγωνιστής με την ελπίδα να μιλήσουν με τον «δημιουργό του παιχνιδιού» ή απλά να κάνουν μία φάρσα.

Η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Squid Game (Το παιχνίδι του Καλαμαριού) θα χρειαστεί να αλλάξει κάποια πλάνα της καθώς οι αριθμοί τηλεφώνου που εμφανίζονται είναι πραγματικοί, οδηγώντας σε αυτό που περιέγραψε η εταιρεία ως «ατυχείς φάρσες».

Το κορεάτικο δράμα πρόκειται για ένα σαδιστικό «παιχνίδι» στο οποίο οι παίκτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμμετάσχουν σε μια σειρά προκλήσεων. Η σειρά όμως περιέχει σε κάποια πλάνα της αριθμούς τηλεφώνου (ένας εκ των οποίων και στο trailer) οι οποίοι ανήκουν σε πραγματικούς συνδρομητές.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα πως το Netflix και η εταιρεία παραγωγής Siren Pictures σκόπιμα χρησιμοποίησαν έναν πλήρη αριθμό τηλεφώνου χωρίς να γνωρίζουν όμως αν αυτός ο αριθμός θα «έφτανε» σε μια πραγματική γραμμή. Το Netflix επιβεβαίωσε πως οι αριθμοί που εμφανίζονται στο Squid Game θα επεξεργαστούν, προσθέτοντας ότι ελπίζει η αλλαγή αυτή να σταματήσει τις φάρσες.

Ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι κάτοχος του αριθμού ανέφερε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «βομβαρδίστηκε» με μηνύματα και κλήσεις, προσθέτοντας ότι είχαν κάνει ανυπόφορη την καθημερινή του ζωή. Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλά άτομα ενδέχεται να έχουν λάβει κλήσεις από τους ενθουσιώδεις θεατές της σειράς. Το Netflix δεν διευκρινίζει αν η σειρά έχει επηρεάσει έναν ή πολλούς τοπικούς αριθμούς.

Το Squid Game ήταν μια τεράστια επιτυχία για το Netflix και ήδη από την περασμένη εβδομάδα είναι η κορυφαία σειρά σε αρκετές αγορές παγκοσμίως αλλά και στις ΗΠΑ, η πρώτη κορεάτικη σειρά που διεκδικεί αυτή την κορυφαία θέση σύμφωνα με το Netflix. Με άλλα λόγια υπέροχα νέα τόσο για τους δημιουργούς της σειράς όσο και για το Netflix. Πιθανώς όμως τα άτομα που λαμβάνουν τις φάρσες καθημερινά, να μην αισθάνονται το ίδιο.