Οι συνδρομητές του Netflix στην Πολωνία θα έχουν πλέον πρόσβαση μέσω της Android εφαρμογής και σε παιχνίδια.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει mobile παιχνίδια στην Android εφαρμογή του για τους συνδρομητές της Πολωνίας. Οι συνδρομητές θα μπορούν να δοκιμάσουν δύο παιχνίδια, το Stranger Things: 1984 και το Stranger Things 3, τίτλοι που ήταν προηγουμένως διαθέσιμοι στο Apple App Store, στο Google Play Store αλλά και σε άλλες πλατφόρμες για υπολογιστές και κονσόλες.

Αν και τα παιχνίδια προσφέρονται από την κεντρική σελίδα της εφαρμογής του Netflix, οι χρήστες θα εξακολουθούν να κατευθύνονται στο Google Play Store για να εγκαταστήσουν το παιχνίδια στις συσκευές του. Έπειτα, για να παίξουν, οι συνδρομητές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της συνδρομής τους. Αργότερα, μπορούν να επιστρέψουν στο παιχνίδι ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο «Play» μέσα από τη σελίδα παιχνιδιού στην εφαρμογή Netflix ή ξεκινώντας το παιχνίδι απευθείας από τη συσκευή τους.

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε:

Είναι ακόμη πολύ, πολύ νωρίς και θα δουλέψουμε σκληρά για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία τους επόμενους μήνες, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς αγορές εντός των gaming εφαρμογών.

Η εταιρεία επεκτείνει την επένδυσή της στο gaming εδώ και χρόνια καθώς βλέπει πως υπάρχει ένα ευρύτερο πεδίο διασκέδασης που συνδέεται με τις πιο δημοφιλείς εκπομπές της. Στην E3 του 2019, το Netflix παρουσίασε μια σειρά από συνεργασίες με παιχνίδια όπως το Roblox και το Fortnite ενώ είχε αναφερθεί και στα σχέδιά του για τα νέα παιχνίδια Stranger Things.

Το Netflix συνεργάζεται με το στούντιο παιχνιδιών BonusXP με έδρα το Τέξας, του οποίου το πρώτο παιχνίδι, Stranger Things: The Game, μετονομάστηκε σε Stranger Things:1984 για να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα. Ενώ αυτό το παιχνίδι λαμβάνει χώρα μεταξύ πρώτης και δεύτερης σεζόν, το επόμενο παιχνίδι, Stranger Things 3, είναι ουσιαστικά μία αναπαράσταση της τρίτης σεζόν. Το Netflix πάντως αρνήθηκε να μοιραστεί πόσο δημοφιλή ήταν τα παιχνίδια όσον αφορά το σύνολο των εγκαταστάσεων παρόλο που ήταν δημόσια διαθέσιμα σε διάφορα καταστήματα εφαρμογών.

Με την έναρξη της δοκιμής στην Πολωνία, το Netflix αναφέρει ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν μία συνδρομή για να κατεβάσουν τους τίτλους, καθώς πλέον είναι αποκλειστικά για συνδρομητές. Ωστόσο, οι υπάρχοντες χρήστες που έχουν ήδη κατεβάσει το παιχνίδι από το Google Play Store στο παρελθόν δεν θα επηρεαστούν. Οι νέοι παίκτες παρ’ όλα αυτά, θα μπορούν να πάρουν το παιχνίδι μόνο μέσα από την εφαρμογή Netflix.

Η δοκιμή στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση της απήχησης του mobile gaming στους συνδρομητές Netflix αλλά και στον καθορισμό βελτιώσεων που μπορεί να χρειαστούν στη συνολική λειτουργικότητα. Η Πολωνία επιλέχθηκε ως η αρχική αγορά δοκιμών επειδή έχει ενεργό gaming κοινό για φορητές συσκευές, γεγονός που την έκανε να φανεί κατάλληλη για αυτό το πρώιμο feedback. Το Netflix παρ’ όλα αυτά δεν ανέφερε πότε και σε ποιες άλλες χώρες θα μπορούσε να επεκταθεί αυτή η δοκιμή τους επόμενους μήνες.

Όπως είχε αναφέρει η εταιρεία πρόσφατα, τα παιχνίδια τα θεωρεί ως μια νέα κατηγορία περιεχομένου, παρόμοια με την επέκταση που είχε γίνει για δημιουργία αποκλειστικών ταινιών, κινουμένων σχεδίων και τηλεοπτικών σειρών.

  • Like 1