Ο κορωνοϊός κρατά τους ανθρώπους εντός του σπιτιού τους και το Netflix αλλά και άλλες εταιρείες τύπου «stay at home» εμφανίζονται ως οι κύριοι ευεργετούμενοι από την εξάπλωση του.

Ο αναλυτής Dan Salmon της εταιρείας BMO Capital Market επισήμανε πρόσφατα σε μία έρευνα ότι το Netflix θα επωφεληθεί αν οι καταναλωτές παραμείνουν σπίτι εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορωνοϊό COVID-19, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στην αύξηση της αξίας της μετοχής της υπηρεσίας video streaming την εβδομάδα που μας πέρασε. Η αξία της μετοχής του Netflix αυξήθηκε κατά 0,8% μετά από σχεδόν εννέα χρόνια.

Όμως το Netflix δεν εμφανίζεται ως ο μοναδικός ευεργετούμενος από την επιδημία του κορωνοϊού που κρατάει τους ανθρώπους σπίτι τους, αλλά και άλλες internet-connected υπηρεσίες όπως οι Amazon, Disney+ και Facebook αλλά και οι Sony, Microsoft και Nvidia, με τις gaming υπηρεσίες τους και άλλες.

Όλες αυτές οι εταιρείες επωφελήθηκαν και συνεχίζουν να επωφελούνται της επιδημίας του κορωνοϊού –πέρα βεβαίως από τις εταιρείες πώλησης μασκών, αντισηπτικών και απολυμαντικών- με τον αναλυτή JC O’Hara της εταιρείας MKM Partners να επισημαίνει επίσης: «Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τα προϊόντα/ υπηρεσίες/ εταιρείες που ενδεχομένως θα επωφεληθούν σε ένα κόσμο με άτομα σε καραντίνα. Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται όλη μέρα κλεισμένοι μέσα (στο σπίτι τους);

Tweaktown

  • Like 2