Έπειτα από απουσία 25 ετών, ο πιο διάσημος μπάτσος των 80’s Axel Foley, επιστρέφει και πάλι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, η Paramount που κατέχει τα δικαιώματα της τριλογίας, συμφώνησε με το Netflix για την παραγωγή της τέταρτης συνέχειας.

Τόσο ο Eddie Murphy όσο και ο παραγωγός Jerry Bruckheimer θα δώσουν το παρόν στο νέο αυτό project και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συμφωνία μεταξύ Paramount και Netflix αφήνει και την επιλογή και για πέμπτη ταινία.

Αυτή είναι η τρίτη φορά όπου η Paramount συνεργάζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο με το Netflix. Πέρυσι, ο γίγαντας του streaming εξασφάλισε τα παγκόσμια δικαιώματα προβολής για την ταινία Annihilation ενώ εξέπληξε τους πάντες όταν κυκλοφόρησε το The Cloverfield Paradox. Βέβαια, το Beverly Hills Cop είναι έως τώρα το πιο διάσημο franchise που έχει αναλάβει ποτέ το Netflix.

image.png.9fb6c6fd6a5283731bd7e591f8d184e2.png

Επίσης, όπως επισημαίνει το Deadline, τόσο το Annihilation όσο και το The Cloverfield Paradox, ολοκληρώθηκαν όταν το Netflix βοήθησε ώστε να μην αποτελέσουν ζημιογόνες παραγωγές. Αυτή τη φορά βέβαια, το Netflix θα έχει τον τελευταίο λόγο όσο αφορά το σενάριο και τον σκηνοθέτη. Κάτι που σημαίνει πως θα αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση της ταινίας. Οπότε αν το sequel δεν βγει κερδοφόρο, το Netflix θα είναι αυτό που θα χάσει χρήματα και όχι η Paramount.

Μία συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν επιβαρύνει την Paramount. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της Paramount το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σχεδόν τα μισά χρήματα από τα 741 εκατομμύρια δολάρια κέρδους, προήλθαν από τη συμφωνία με το Netflix για την ταινία The Cloverfield Paradox.

Engadget

  • Like 5