Το Netflix ανακοίνωσε διάφορες λειτουργίες που αφορούν το Γονικό Έλεγχο και μία από αυτές ήταν η δυνατότητα να βάζει ο χρήστης κωδικό PIN στο προφίλ του.

Το Netflix θέλει να κάνει ευκολότερη τη δουλειά των γονιών στο σπίτι που μοιράζονται την ίδια συνδρομή με τα παιδιά τους. Οι γονείς θα μπορούν πλέον να κλειδώνουν τα προφίλ τους ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση μόνο στα Παιδικά προγράμματα και όχι σε σειρές και ταινίες που είναι ακατάλληλα για την ηλικία τους.  

Μία δυνατότητα που εκτός από τους γονείς, θα βοηθήσει και όλους τους υπόλοιπους που μοιράζονται τη συνδρομή τους με φίλους και στους οποίους δεν θέλουν να δίνουν πρόσβαση σε αυτά που παρακολουθούν. Η προσθήκη PIN γίνεται πολύ εύκολα μέσα από το μενού του Γονικού Ελέγχου που βρίσκεται στις ρυθμίσεις του λογαριασμού.

netflix-pin.png.d82b7240684b27f4366ca8765b14a9d8.png

Μέσα στο Γονικό Έλεγχο, οι χρήστες θα μπορούν ενεργοποιήσουν τη λειτουργία «Profile Lock» (Κλείδωμα Προφίλ) η οποία αρχικά θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού και έπειτα τον τετραψήφιο κωδικό PIN. Οι κωδικοί PIN μπορούν να δημιουργηθούν τόσο από το website του Netflix όσο και από την εφαρμογή.

Μαζί με τον κωδικό PIN, το Netflix πρόσθεσε επίσης φίλτρα θέασης για τα παιδικά προφίλ βασιζόμενα στο βαθμό καταλληλότητας ανά χώρα, δυνατότητα να αφαιρέσεις εξ’ ολοκλήρου σειρές ή ταινίες από τη λίστα των προγραμμάτων αλλά και δυνατότητα οι γονείς να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή όλες τις ρυθμίσεις που έχουν οριστεί σε κάθε προφίλ μέσα από το μενού του Γονικού Ελέγχου.

Mac Rumors

  • Like 4