Για να βοηθήσει τους δασκάλους και τους μαθητές με την εκπαίδευση τους, στην δύσκολη αυτή περίοδο για την ανθρωπότητα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-2 που έχει «κλείσει» σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους, το Netflix κατέστησε διαθέσιμα μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του στο YouTube.

Για την ώρα, είναι διαθέσιμες δωρεάν πάνω από τριάντα ταινίες ή επεισόδια από σειρές ντοκιμαντέρ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε τις 13th, Babies, Chasing Coral, Knock Down the House και κάποια επεισόδια από τη σειρά Our Planet. Όλες οι ταινίες-ντοκιμαντέρ έρχονται με διάφορους εκπαιδευτικούς πόρους όπως ερωτήσεις για συζήτησης, τρόπους λήψης μέτρων και άλλες πληροφορίες. Σε μερικά μάλιστα το Netflix σκοπεύει σύντομα να προσθέσει ξεχωριστά τμήμα Q&A με μερικούς από τους δημιουργούς.

Εδώ και πολλά χρόνια, το Netflix έδινε τη δυνατότητα στους καθηγητές/ δασκάλους να προβάλλουν στις τάξεις τους τα ντοκιμαντέρ του, όμως τώρα που οι τάξεις έγιναν ψηφιακές, και για λόγους ασφαλείας όλα τα ιδρύματα έχουν ξεκινήσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία/ εκπαίδευση, είναι λογικό κάποιο από το περιεχόμενο να είναι διαθέσιμο online. Αν και το Netflix δεν συνηθίζει να προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο, η σημερινή κατάσταση απαιτεί από όλους, ανεξαιρέτως, να προσφέρουν. Στο περιεχόμενο που βρίσκεται δωρεάν τώρα στο YouTube, περιλαμβάνονται επεισόδια από τις σειρές Abstract και Explained καθώς και τα μικρής διάρκειας Period. End of Sentence, The White Helmets και Zion.

Engadget

  • Like 2
  • Thanks 1