Όλες οι εταιρείες, αλλά και οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες Hollywood Reporter και Deadline, το Netflix διέκοψε τα γυρίσματα για όλες τις τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για δύο εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, για να συμμορφωθεί με τους κυβερνητικούς περιορισμούς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Οι παραγωγές που επηρεάζονται από τις εξελίξεις είναι η 4η σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Stranger Things αλλά και οι σειρές Lucifer και Russian Doll. Οι παραγωγές, τα γυρίσματα των οποίων πραγματοποιούνται εκτός του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση, ανάλογα τους περιορισμούς και τα υγειονομικά μέτρα κάθε χώρας.

Το Netflix δεν είναι η μοναδική υπηρεσία streaming που επηρεάζεται από τα νέα μέτρα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, καθώς και η Apple διέκοψε τα γυρίσματα αρκετών σόου για την πλατφόρμα Apple TV+ συμπεριλαμβανομένων των The Morning Show, Lisey’s Story και Servant. Η Disney επίσης έπρεπε να διακόψει 16 πιλοτικές παραγωγές σε όλα τις πλατφόρμες/ υπηρεσίες της, ενώ διέκοψε και τα γυρίσματα της σειράς The Falcon and the Winter Soldier για την υπηρεσία Disney+.

Engadget