To Netflix δεν επιτρέπει πλέον σε νέους ή παλιούς συνδρομητές να προχωρήσουν στην αγορά νέας συνδρομής ή στην ανανέωση της εντός της εφαρμογής για συσκευές iOS.

Η σημαντική αυτή αλλαγή πολιτικής, που επιβεβαιώθηκε στην ιστοσελίδα VentureBeat από το Netflix φαίνεται να τέθηκε σε εφαρμογή στο τέλος του περασμένου μήνα. Στις αρχές της χρονιάς, το Netflix πειραματίστηκε απενεργοποιώντας την επιλογή για αγορά ή ανανέωση της συνδρομής εντός της εφαρμογής (in-app purchase) για τους συνδρομητές της υπηρεσίας σε διάφορες χώρες, ωστόσο στο VentureBeat, εκπρόσωπος της γνωστής συνδρομητικής υπηρεσίας streaming περιεχομένου δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές και πως οι αλλαγές τώρα έχουν εφαρμοστεί σε ολόκληρη την πλατφόρμα του Netflix. 

Όπως περιγράφεται και στην ιστοσελίδα υποστήριξης του Netflix, οι επιλογές χρέωσης του iTunes δεν είναι πλέον διαθέσιμες σε νέους ή παλιούς συνδρομητές. Όσοι πληρώνουν τη συνδρομή τους μέσω του iTunes μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο ωσότου ακυρώσουν τον λογαριασμό τους.

Η ανανεωμένη εφαρμογή του Netflix για συσκευές iOS, δεν διαθέτει πλέον πεδία για την εγγραφή στην υπηρεσία, ούτε υπάρχουν οδηγίες για τον τρόπο αγοράς ή ανανέωσης μιας συνδρομής, ενδεχομένως για να μην παραβιαστούν οι κανόνες του App Store της Apple (όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους, θα πρέπει να το κάνουν μέσα από την ιστοσελίδα του Netflix). To app του Netflix στο App Store προσφέρει απλώς τα απαραίτητα πεδία για sign-in επισημαίνοντας ότι οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες μέσα από την εφαρμογή.

netflixnoitunesbilling-800x779.jpg.783fc6b664ebdcda933c8a7d05465fd2.jpg

Η σημαντική αυτή αλλαγή έγινε, ώστε το Netflix να παρακάμψει το σύστημα χρέωσης της Apple. Η Apple εισπράττει 30% προμήθεια για όλες τις νέες συνδρομές που αγοράζονται εντός της εφαρμογής iOS κατά τον πρώτο χρόνο και 15% από τον δεύτερο χρόνο και μετά. Ακόμα και αν η μείωση μοιάζει σημαντική, οι απώλειες (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια δολάρια) για μία εταιρεία του μεγέθους του Netflix είναι σημαντικές.

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε στην ιστοσελίδα MacRumors: «Δεν υποστηρίζουμε πλέον το iTunes ως τρόπο πληρωμής για τα νέα μας μέλη. Τα υπάρχοντα μέλη που χρησιμοποιούν το iTunes ως μέθοδο πληρωμής μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Η Apple είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μαζί με τον οποίο εργαζόμαστε στενά για να προσφέρουμε εξαιρετική ψυχαγωγία σε μέλη μας σε όλο τον κόσμο και κατά μήκος μίας μεγάλης γκάμας συσκευών που συμπεριλαμβάνει τα iPhone και Apple TV».  

MacRumors