Από ότι φαίνεται, το Netflix ενδέχεται να πάρει πολλά περισσότερα από τον σκηνοθέτη Luc Besson ως αποτέλεσμα της φημολογούμενης “multi-movie” συμφωνίας τους.

Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού περιοδικού Capital, το Netflix βρίσκεται σε “προχωρημένες συνομιλίες” με τον Γάλλο σκηνοθέτη και δημιουργό για την απόκτηση του EuropaCorp, του κινηματογραφικού στούντιο που ιδρύθηκε από τον Luc Besson το 2000.

Αν και οι όροι της συμφωνίας ακόμη δεν είναι γνωστοί, λέγεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης θα παραμείνει επικεφαλής του στούντιο, τουλάχιστον από τη πλευρά του δημιουργικού. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ενδέχεται να επισημοποιηθεί “μέσα στις επόμενες εβδομάδες” ενώ στόχος και των δύο πλευρών είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Οι λόγοι που το Netflix θέλει να εξαγοράσει το στούντιο EuropaCorp είναι αρκετοί. Καταρχήν, η γνωστή υπηρεσία streaming θα αποκτήσει ένα μεγάλο στούντιο, με Ευρωπαϊκή βάση, αρκετά φθηνά (η επιχείρηση του Luc Besson βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο έχοντας χρέη ύψους $285 εκατομμυρίων).

Δυστυχώς, ο Luc Besson επένδυσε τα πάντα στο Valerian and the City of A Thousand Planets μόνο για να το δει να αποτυγχάνει εμπορικά. Από το EuropaCorp πάντως βγήκαν και πολλές επιτυχίες, όπως η Lucy και η κινηματογραφική σειρά Taken, αλλά αξίζει το ποσό των $97,4 εκατομμυρίων στη χρηματιστηριακή αγορά. Ακόμη και αν λογαριάσουμε το χρέος, το Netflix θα πληρώσει ένα σχετικά μικρό, για το επίπεδο της συμφωνίας, ποσό για να αποκτήσει μία εταιρεία παραγωγής με τεράστιο παγκόσμια δυναμική.

Engadget