Ανάμεσα σε όλα, το Netflix φημίζεται για το ότι κρατάει επτασφράγιστο μυστικό την επιτυχία ή μη των τηλεοπτικών του σειρών και ταινιών, χωρίς να έχει δημοσιεύσει κάποια σχετική λίστα τα τελευταία χρόνια.

Η πολιτική αυτή φαίνεται ότι γίνεται πιο «ελαστική» αφού ξεκινώντας από σήμερα, το Netflix θα δημοσιεύει αρκετές λίστες, μεταξύ των οποίων και μία με τις 10 δημοφιλέστερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αρχικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η λίστα αφορά ολόκληρο τον Απρίλιο, ενώ μελλοντικά το διάστημα μέτρησης θα γίνει εβδομαδιαίο. Η σχετική λίστα είναι η παρακάτω:

Σύμφωνα με το Netflix, η λίστα περιλαμβάνει τις δημοφιλέστερες ταινίες για τον Απρίλιο καθώς και την πιο δημοφιλή σεζόν μιας τηλεοπτικής σειράς, με την υπηρεσία να ορίζει ως "δημοφιλή" το γεγονός ότι οι συνδρομητές παρακολούθησαν τουλάχιστον το 70% μιας ταινίας ή ενός επεισοδίου. Φυσικά η έλλειψη αριθμών δημιουργεί νέα ερωτήματα όπως το αν τελικά οι συνδρομητές του Netflix είδαν απλά τα πρώτα επεισόδια μιας σειράς ή τελικά την ολοκλήρωσαν, όμως την ίδια στιγμή δίνει μια πολύ καλή ιδέα για το σημειώνει επιτυχία τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην πρώτη θέση της λίστας περιλαμβάνεται ένα ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων με τίτλο "Our Planet" ενώ ακολουθεί η κωμωδία "The Perfect Date" και τα "The Highwaymen," και "The Silence". Στις σειρές, την πρώτη θέση έχει το Black Summer, με τα After Life και Riverdale να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση της αντίστοιχης λίστας που αφορά μόνο τις τηλεοπτικές σειρές. 

Για την ώρα το Netflix δεν έχει διευκρινίσει το πότε θα δημοσιεύσει σχετικές λίστες από τις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. 

  • Like 1