Τον Ιανουάριο, το Netflix ανακοίνωσε αυξάνει την τιμή των πακέτων συνδρομών της υπηρεσίας στις ΗΠΑ, και στις χώρες της Ν. Αμερικής όπου χρησιμοποιούν το δολάριο ως νόμισμα χρέωσης.

Συγκεκριμένα, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, ενώ οι συνδρομητές εκείνοι που έχουν προχωρήσει σε αγορά συνδρομής μετά την εν λόγω ανακοίνωση, χρεώνονται ήδη με τις νέες, αυξημένες τιμές. Συγκεκριμένα, η βασική συνδρομή διαμορφώνεται στα $9, σημειώνοντας αύξηση ενός δολαρίου, ενώ η standard συνδρομή αυξάνεται στα $13 από $11. Η premium συνδρομή η οποία προσφέρει αναπαραγωγή 4Κ, θα δει και αυτή με την σειρά της μία αύξηση δύο δολαρίων, κοστίζοντας πλέον $16.

Το Netflix υποστηρίζει ότι η αύξηση στις τιμές των συνδρομών του οφείλεται στο ολοένα και πιο αυξημένο κόστος των original παραγωγών του, με την εταιρία να ξοδεύει συνολικά $12 δις. σε περιεχόμενο το 2018, ενώ για την φετινή χρονιά το ποσό υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα $15 δις. Παραμένει άγνωστο για το αν θα δούμε παρόμοιες αυξήσεις και στις υπόλοιπες αγορές, αν και εκ των πραγμάτων η εξέλιξη αυτή μοιάζει αναπόφευκτη.

Engadget

  • Like 1