Μία ομάδα προγραμματιστών στο Netflix Hack Day δημιούργησε ένα βιντεοκλάμπ σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, το Netflix Zone, στους χώρους του οποίου μπορεί κανείς να περιπλανηθεί και να επιλέξει κάποια από τις ταινίες που διαθέτει η δημοφιλής πλατφόρμα.

Οι Joey Cato, Adnan Abbas και Marco Caldeira χρησιμοποίησαν για την υλοποίηση τους ένα HTC Vive, με τα χειριστήρια του οποίου μπορεί κανείς να κινηθεί ανάμεσα στους διαδρόμους του ψηφιακού καταστήματος και να "αγγίξει" τα κουτιά των ταινιών - σε μορφή VHS παρακαλώ.

Στους τοίχους του βιντεοκλάμπ υπάρχουν αφίσες των δημοφιλέστερων ταινιών και σειρών, ενώ όταν ο χρήστης σηκώσει το κουτί και το φέρει μπροστά στο πρόσωπο του, το δωμάτιο αποκτά μία θεματική διάσταση ανάλογη με το δημιουργικό της ταινίας/σειράς, το φως χαμηλώνει και από την οροφή κατεβαίνει μία επιφάνεια προβολής, στην οποία και αναπαράγεται η επιλογή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Netflix δελεάζεται από το οικοσύστημα του VR, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο διέθεσε την εφαρμογή του στο ψηφιακό κατάστημα του Samsung Gear VR, μέσω της Oculus.

Link.png Site: VRScout