Το Netflix επιτέλους δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της γνωστής υπηρεσίας streaming να απενεργοποιήσουν την –για ορισμένους ενοχλητικές- αυτόματη προβολή τρέιλερ για νέες τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Engadget, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό υπάρχει τα τελευταία πέντε χρόνια στην ιστοσελίδα και στις mobile εφαρμογές του, και μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε δυνατότητα απενεργοποίησης του. Το Netflix υποστηρίζει ότι κάποιοι συνδρομητές βρίσκουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα χρήσιμη και άλλοι «όχι και τόσο πολύ», και για αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους συνδρομητές του να το απενεργοποιούν ή ενεργοποιούν κατά βούληση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Netflix, η συνδρομητική υπηρεσία παρέχει δύο διαφορετικές ρυθμίσεις αυτόματης προβολής που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Οι αλλαγές σε αυτές τις ρυθμίσεις σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο προφίλ και θα εφαρμοστούν σε όλες τις συσκευές. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις στην τοποθεσία του Netflix.

Αυτόματη προβολή του επόμενου επεισοδίου μιας σειράς σε όλες τις συσκευές

Όταν παρακολουθείτε τηλεοπτικές σειρές με πολλά επεισόδια, μπορείτε να προβάλετε αυτόματα το επόμενο επεισόδιο με τη λειτουργία αυτόματης προβολής χωρίς να χρειάζεται να το επιλέξετε εσείς. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη προβολή:

  •     Συνδεθείτε στο Netflix από πρόγραμμα περιήγησης στο web.
  •     Επιλέξτε Διαχείριση προφίλ από το μενού.
  •     Επιλέξτε το προφίλ που θέλετε να ενημερώσετε.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Αυτόματη προβολή επόμενου επεισοδίου μιας σειράς σε όλες τις συσκευές.

Αυτόματη προβολή κλιπ κατά την περιήγηση σε όλες τις συσκευές

Κατά την περιήγηση στο Netflix με τη λειτουργία αυτόματης προβολής, μπορούν να προβάλλονται αυτόματα τρέιλερ για να σας παρουσιάσουν κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη προβολή:

  •     Συνδεθείτε στο Netflix από πρόγραμμα περιήγησης στο web.
  •     Επιλέξτε Διαχείριση προφίλ από το μενού.
  •     Επιλέξτε το προφίλ που θέλετε να ενημερώσετε.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Αυτόματη προβολή κλιπ κατά την περιήγηση σε όλες τις συσκευές.

Engadget