Αρκετές νέες ταινίες, που θα φέρουν την σφραγίδα του καταξιωμένου σκηνοθέτη και παραγωγού Steven Spielberg πρόκειται να κάνουν πρεμιέρα μελλοντικά στην πλατφόρμα του Netflix καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρόσφατα πολυετή συμφωνία.

Η συμφωνία με την εταιρεία ψυχαγωγίας Amblin Partners, της οποίας ιδρυτής είναι ο Steven Spielberg (μαζί με τους Jeff Skoll, Darren Throop και Anil Ambani) θα αναλάβει την παραγωγή πολλών νέων ταινιών για την πλατφόρμα του Netflix, οι οποίες θα φέρουν τα λογότυπα των Amblin Entertainment, DreamWorks Pictures και Amblin Television.

Να αναφέρουμε ότι οι δύο εταιρείες, Amblin Partners και Netflix συνεργάστηκαν πέρυσι για την ταινία The Trial of the Chicago 7 καθώς και για την ταινία Maestro (με θέμα τη ζωή και το έργο του συνθέτη Leonard Bernstein) η οποία βρίσκεται για την ώρα σε φάση pre-production. Σε παλαιότερες δηλώσεις του το 2018 σε ότι αφορά τo Netflix και το streaming, ο Spielberg είχε δηλώσει ότι οι τηλεοπτικές ταινίες δεν μπορούν να δώσουν την αίσθηση του κινηματογράφου. Το 2019 σε άλλη συνέντευξή του ανασκεύασε εν μέρη δηλώνοντας ότι το μέγεθος της οθόνης δεν παίζει ρόλο όσο η ιστορία, ενώ ο ίδιος επιθυμεί ο κόσμος να διασκεδάζει με οποιοδήποτε form factor κρίνει ότι του ταιριάζει.

Το Netflix παρόλο που αποτελεί την κυρίαρχη συνδρομητική υπηρεσία video streaming σήμερα, βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέου περιεχομένου για να προσελκύσει νέους συνδρομητές ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή μίας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής αγοράς από την οποία επιδιώκουν να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο και οι υπηρεσίες Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, HBO Max κ.ά. Με τη νέα αυτή συμφωνία, το Netflix αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός θρυλικού σκηνοθέτη και ενός στούντιο που μας έχει χαρίσει πολύ ωραίες ταινίες όπως τα Green Book και 1917. Το στούντιο Amblin Partners πάντως θα συνεχίσει τις συνεργασίες του με την Universal και άλλους συνεργάτες.

«Ο Στίβεν είναι δημιουργικός οραματιστής και ηγέτης και, όπως συνέβη και με πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο, μεγάλωσα με τους αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και τις ιστορίες του, που εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας αφυπνίζουν» δήλωσε ο Co-Chief Executive Officer του Netflix, Ted Sarandos. «Ανυπομονούμε να εργαστούμε με την ομάδα της Amblin και είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος σε αυτό το κεφάλαιο στην κινηματογραφική ιστορία του Steven» συνέχισε o Ted Sarandos.

 

  • Like 5