Το Netflix σχεδιάζει να κάνει διαθέσιμη τη νέα λειτουργία Shuffle Play σε όλους χρήστες εντός του 2021, έπειτα από μία επιτυχημένη περίοδο δοκιμών.

Η εταιρία κατά την ανακοίνωση των κερδών της του τέταρτου τρίμηνου του 2020 την προηγούμενη Τρίτη, ανέφερε πως θα κάνει διαθέσιμη τη λειτουργία Shuffle Play σε όλους τους συνδρομητές εντός του 2021. Η λειτουργία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν αμέσως έναν τίτλο που έχει επιλεχθεί ειδικά για αυτούς, αντί να αναζητήσουν κάποια σειρά ή ταινία χειροκίνητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, το Shuffle Play θα βρίσκεται στην αρχική οθόνη του Netflix ως ένα μεγάλο κουμπί κάτω από το εικονίδιο προφίλ του χρήστη. Όταν ο χρήστης πατήσει στο κουμπί, το Netflix αναπαράγει τυχαία περιεχόμενο που έχουν επιλέξει οι αλγόριθμοι εξατομίκευσης της εταιρίας και το οποίο η υπηρεσία θεωρεί ότι θα αρέσει στον χρήστη. Το περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει μια ταινία που έχει αναπαραχθεί πρόσφατα, κάτι που έχει αποθηκευτεί στη λίστα παρακολούθησης ή έναν τίτλο παρόμοιο με κάτι που έχει ήδη παρακολουθήσει ο χρήστης.

Μία παραλλαγή αυτής της δυνατότητας έχει εμφανιστεί στην εφαρμογή Netflix για smart τηλεοράσεις. Όταν επιλεχθεί αυτή η λειτουργία, εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν είσαι σίγουρος τι να παρακολουθήσεις;» και έπειτα ακολουθεί μια εξήγηση για το πώς λειτουργεί το Shuffle Play. Το Shuffle Play εξακολουθεί να δοκιμάζεται μόνο σε τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή, αλλά η εταιρία είπε ότι η δυνατότητα αυτή, που ενδέχεται να έχει κι άλλη ονομασία στην τελική της έκδοση, θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες κάποια στιγμή το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το Shuffle Play είναι η πιο πρόσφατη λειτουργία του Netflix. Η εταιρία όμως είχε δοκιμάσει τον Απρίλιο του 2019 και μια άλλη λειτουργία για φορητές συσκευές, μέσα από την οποία οι χρήστες μπορούσαν να αναπαράγουν τα πιο δημοφιλή επεισόδια από διάφορες τηλεοπτικές σειρές, χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητήσουν χειροκίνητα.