Και θα παρέχει στους συνδρομητές του ταινίες όπως Spider-Man και Jumanji μετά τη θεατρική τους προβολή

Το Netflix απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα στις ΗΠΑ για τις νέες ταινίες της Sony Pictures, μέσω μια νέας πολυετής συμφωνίας, προσφέροντας όλες τις ταινίες της Sony όπως Jumanji και Spider-Man στην streaming υπηρεσία μετά την αποχώρησή τους από τους κινηματογράφους.

Το τμήμα της Sony Corp. έδωσε επίσης μια άλλη ευκαιρία στο Netflix, στο να αγοράζει ταινίες που δε θα προβάλλονται στους κινηματογράφους, όπως επίσης να συμμετάσχει και στην παραγωγή τους με σκοπό να αυξηθούν οι παραγωγές νέων ταινιών. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το ποσό που ζητούσε η Sony ανέρχεται σε $250 εκατομμύρια ετησίως.

Οι ταινίες της Sony περιλαμβάνουν κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο των κινηματογράφων, με το Netflix να έχει πρόσβαση και στο Morbius, ένα spin-off του Spider-Man, όπως και στο "Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες". Η συμφωνία θα ισχύει από τις παραγωγές του 2022.

Με τα νέα αυτά, η μετοχή του Netflix ανέβηκε κατά 1,8% φτάνοντας τα $556,90, το υψηλότερο που έφτασε τους τελευταίους μήνες. Μικρή αύξηση είδε και η μετοχή της Lions Gate που έφτασε τα $16,28.

Οι νέες προσθήκες μπορεί να μην προσελκύσουν εκατομμύρια νέους συνδρομητές στην υπηρεσία, αλλά θα προσφέρει επιπλέον υλικό πέρα από τις σειρές που παράγει το Netflix και τις κοντά 60 ταινίες ανά έτος. Στο παρελθόν το Netflix περιείχε και ταινίες της Disney, που αργότερα αφαιρέθηκαν για να προσφέρει η εταιρεία αποκλειστικά μέσω της Disney+ συνδρομής της.

Η Sony είναι το μοναδικό μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ που δεν ανταγωνίζεται στον χώρο streaming. Η Universal με τη μητρική της Comcast Corp. είναι σε σκέψεις για το αν θα ανανεώσουν τη συμφωνία τους με το HBO Max ή αν θα διατηρήσουν τις ταινίες τους αποκλειστικά για το Peacock.

Το Netflix δεν ανακοίνωσε ακόμα πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν οι συνδρομητές για να απολαύσουν τις ταινίες της Sony στην streaming υπηρεσία, ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς, ειδικά όταν άλλες εταιρείες μείωσαν τη χρονική περίοδο μεταξύ θεατρικής προβολής και διάθεση σε streaming υπηρεσία. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή αναλόγως με την κατάσταση και τα μέτρα που επικρατούν λόγω COVID.

  • Like 2