Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Netflix, η δημοφιλής υπηρεσία streaming εξαγόρασε την εταιρεία Roald Dahl Story Company (RDSC) και τα δικαιώματα ολόκληρου του καταλόγου του συγγραφέα Roald Dahl, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται κλασσικά έργα όπως τα Charlie and The Chocolate Factory, Matilda και James and the Giant Peach.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί (θα χρειαστεί επίσης οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την εξαγορά) ωστόσο πριν από περίπου τρία χρόνια έγινε γνωστό ότι το Netflix πλήρωσε σε «εννιαψήφιο νούμερο» τα δικαιώματα για 16 από τα έργα του Roald Dahl σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας The Hollywood Reporter. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κατά πάσα πιθανότητα να κάνουμε με μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές του Netflix μέχρι σήμερα.

Τα νέα για την εξαγορά άρχισαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μετά από σχετικό άρθρο του Bloomberg. Το Netflix φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλα σχέδια για το συνολικό έργο του Roald Dahl, συμπεριλαμβανομένης της «δημιουργίας ενός μοναδικού σύμπαντος μεταξύ animated και live action ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, εκδόσεων βιβλίων, παιχνιδιών, καθηλωτικών εμπειριών, θεατρικών έργων, καταναλωτικών προϊόντων και άλλων» έγραψαν σε κοινή δήλωση τους, ο Co-CEO του Netflix, Ted Sarandos και ο διευθυντής της Roald Dahl Story Company, Luke Kelly.

Οι δύο εταιρείες μάλιστα αποκάλυψαν ότι ο σκηνοθέτης Taika Waititi και ο σεναριογράφος Phil Johnston εργάζονται αυτή τη περίοδο σε μία τηλεοπτική σειρά που θα βασίζεται στον κόσμο του Charlie and the Chocolate Factory. Το Netflix επίσης εργάζεται από κοινού με τις Sony και Working Title στη διασκευή του Matilda The Musical.  

Η εξαγορά δείχνει από ότι φαίνεται μία -τουλάχιστον εν μέρει- σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Netflix, το οποίο προχωρούσε σε συμφωνίες με τρίτους για να έχει περιεχόμενο. Αρχικά, έκανε κάτι τέτοιο με την Marvel, και μάλιστα με επιτυχία, μετά κατέληξε να ακυρώσει το Daredevil και άλλες τηλεοπτικές σειρές της Marvel καθώς δεν κατέληξε σε συμφωνία με την Disney, η οποία εκείνη την εποχή είχε στρέψει όλο της το ενδιαφέρον στην υπηρεσία Disney+.

Με τον κατάλογο του Roald Dahl, η εταιρεία υπόσχεται να «φέρει όλα αυτά τα διαχρονικά παραμύθια στο ευρύτερο κοινό και σε νέες μορφές ... [διατηρώντας παράλληλα το μοναδικό τους πνεύμα και τα γενικότερα θέματα έκπληξης και καλοσύνης», έγραψαν οι Ted Sarandos και Luke Kelly. «Αυτές οι ιστορίες και τα μηνύματά τους για τη δύναμη και τις δυνατότητες των νέων δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρα». Πέρυσι, η εταιρεία εξέδωσε μία ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη για το ιστορικό αντισημιτικών δηλώσεων του Roald Dahl, όπως επισήμανε το Bloomberg.

  • Like 1