Ο σκηνοθέτης της επερχόμενης ταινίας «The Batman», Matt Reeves, μας έδωσε πρόσφατα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter μία πρώτη εικόνα του γνωστού ήρωα της DC όπως την έχει οραματιστεί.

Στο αρκετά σκοτεινό υλικό, με το έντονο, κόκκινο φίλτρο και υπό την μουσική υπόκρουση του Michael Giacchino που ενισχύει την μυστηριώδη αίσθηση που περιμένουμε από την ταινία, βλέπουμε τον Robert Pattinson να κινείται προς την κάμερα με την μορφή του Batman, και τα πρώτα σχόλια, είναι όπως περιμέναμε ανάμικτα, με αρκετούς να συγκρίνουν την εικόνα με εκείνη του Ben Affleck στις τελευταίες ταινίες της DC, Batman Vs Superman και Justice League και παλαιότερα με του Christian Bale. Από όσα μπορέσαμε πάντως να διαβάσουμε, μάλλον υπερισχύουν τα θετικά. Οι περισσότεροι στάθηκαν στο έντονο σαγόνι του Robert Pattinson, καθώς για να φανεί εντονότερο, το άνοιγμα της μάσκας είναι μεγαλύτερο και βεβαίως στην στολή που δείχνει οικεία αλλά φαίνεται να έχει και αρκετά νέα στοιχεία όπως περισσότερα… «πολύγωνα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για την ταινία The Batman, πρόκειται για ένα φιλμ με έντονο το στοιχείο «noir» στην οποία πρωταγωνιστής θα είναι ο «καλύτερος ντετέκτιβ στον κόσμο», όπως άλλωστε περιγράφεται το alter ego του Bruce Wayne στις κλασικές ιστορίες κόμικς που αποτέλεσαν τη βάση για το όραμα του Matt Reeves. Ο τελευταίος να θυμίσουμε ότι έχει σκηνοθετήσει τα Cloverfield (2008), Dawn of the Planet of the Apes (2014) και War for the Planet of the Apes (2017).

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν επίσης οι Colin Farrell (Penguin), Zoë Kravitz (Catwoman), Paul Dano (Riddler), Jeffrey Wright (Commissioner Gordon), Andy Serkis (Alfred Pennyworth), John Turturro (Carmine Falcone) και Peter Sarsgaard (Gil Colson). 

Ο Peter Sarsgaard σε μία συνέντευξη του παλαιότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό SiriusXM είχε δηλώσει ότι ο Batman του Robert Pattinson θα είναι «μη αποστειρωμένος» και «ακατέργαστος», «ωμός». Ο Robert Pattinson επίσης είχε πει ότι ο Bruce Wayne θα είναι τόσο «τρελός και διεστραμμένος» όσο οι άλλοι ακραίοι χαρακτήρες που έχει ερμηνεύσει κατά καιρούς όπως στη ταινία Cosmopolis του David Cronenberg, στο High Life της Claire Denis ή στο The Lighthouse του Robert Eggers.  Η ταινία The Battman θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Ιουνίου του 2021.

 

  • Like 1