Έπρεπε να περάσουν 37 χρόνια έως ότου ο γνωστός σε όλους και αξιαγάπητος εξωγήινος επιστρέψει και πάλι στη Γη. Ο ET, δημιουργία του Steven Spielberg, έρχεται και πάλι στις οθόνες μας, αυτή τη φορά όμως σε μορφή διαφημιστικού, για την καλωδιακή τηλεόραση της Xfinity.

Ο παιδικός ήρωας της γενιάς των 80’s Elliot, ή Henry Thomas όπως είναι το κανονικό του όνομα, αναφέρει πως όλοι όσοι αγάπησαν την αρχική ταινία θα νιώσουν και πάλι ίδια ή παρόμοια συναισθήματα αφού το διαφημιστικό γυρίστηκε διατηρώντας ανέπαφη την ομορφιά και την ανεμελιά της αρχικής ταινίας.

Για την ιστορία, ο ίδιος ο Steven Spielberg είχε ξεκινήσει ένα πραγματικό sequel το καλοκαίρι του 1982, μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, ένα project που εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε. Κυρίως λόγω του ότι θα είχε εντελώς διαφορετικό τόνο σε σύγκριση με την αρχική ιδέα του ET, αφού το σενάριο έκανε λόγο για άλλους εξωγήινους οι οποίοι θα ταξίδευαν στη Γη με όχι και τόσο ειρηνικές διαθέσεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το sequel δεν έγινε ποτέ με την Xfinity να παίρνει τη σκυτάλη και να είναι αυτή η πρώτη που θα ξεκινήσει παραγωγή η οποία θα συνεχίζει μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε και πάλι τον ET, αφού έχει εμφανιστεί και στην ταινία Star Wars Phantom Menace, για κάτι λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, αφήνοντας να υπονοηθεί πως το εξωγήινο αυτό είδος αποτελεί μέρος του Star Wars κόσμου.

Γιατί όμως η Xfinity αποφάσισε να κυκλοφορήσει το εν λόγω διαφημιστικό την ημέρα των Ευχαριστιών; Όπως αναφέρει ο Jeff Goodby, ο πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας Goodby, Silverstein & Partners, πρόκειται για μία όμορφη ιστορία αγάπης η οποία σε αυτή την περίοδο γιορτών που διανύουμε θα φέρει τους ανθρώπους ακόμη πιο κοντά και θα τους κάνει έστω και για λίγο να ξεχάσουν την έντονη καθημερινότητά τους.

Μετά την επανακυκλοφορία του Home Alone πέρυσι από την Google ως διαφημιστικό, έχουμε και πάλι επιστροφή ενός αγαπημένου χαρακτήρα που λατρέψαμε είτε σαν παιδιά είτε σαν ενήλικες. Βέβαια αυτό μας βάζει σε σκέψεις διότι, ήδη η Disney ανακοίνωσε πως το Home Alone θα επιστρέψει στις οθόνες μας σε μορφή remake. Μήπως σε κάποιους μήνες από σήμερα έχουμε αντίστοιχες ανακοινώσεις και για το ET; Θα έδινε το τελικό οκ ο Steven Spielberg και εν τέλει θα ήθελαν οι fans να δούν  ένα πραγματικό sequel στον κινηματογράφο;

Polygon