Οι φίλοι του "The Matrix", μπορεί να μετρούν αντίστροφα για την επικείμενη επιστροφή στις αίθουσες μιας από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, όμως τα σημερινά νέα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Variety, το Matrix 4 είναι στα σκαριά, με τους Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss να επιστρέφουν στους ρόλους των Neo και Trinity αντίστοιχα. Την σκηνοθεσία, παραγωγή αλλά και το σενάριο έχει αναλάβει η Lana Wachowski ενώ την παραγωγή θα αναλάβουν τα στούντιο των Warner Bros. και Village Roadshow. Η Warner προσπαθούσε τα τελευταία χρόνια να συνεχίσει την ιστορία της κινηματογραφικής τριλογίας του Matrix, όμως διάφορα προβλήματα με τα δικαιώματα των παραγωγών, καθυστερούσε οποιαδήποτε εξέλιξη. Το τελευταίο διάστημα όμως οι συνεχιζόμενες επιτυχίες του Reeves με τη συμμετοχή του στο John Wick 3 αλλά και στο Toy Story 4, καθώς και η ύπαρξη σεναρίου που πληροφορίες αναφέρουν ότι εντυπωσίασαν όχι μόνο το στούντιο αλλά και τον ίδιο τον Reeves, αποτέλεσαν την αφορμή να φτάσουμε στη σημερινή ανακοίνωση.

Για την ώρα πάντως δεν γνωρίζουμε οτιδήποτε για την ιστορία πίσω από την 4η συνέχεια του Matrix. Η προηγούμενη τριλογία η οποία αποτελείται από τις ταινίες “The Matrix,” “The Matrix Reloaded” και “The Matrix Revolutions” συγκέντρωσαν 1.6 δισ. δολάρια στο Box Office, ενώ τη σκηνοθεσία τους είχε αναλάβει η Lana Wachowski μαζί με την αδερφή της Lilly. «Πολλές από τις ιδέες της Lilly και τις δικές μου που διερευνήσαμε πριν από 20 χρόνια σχετικά με την πραγματικότητά που ζούμε είναι ακόμη πιο σχετικές τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω αυτούς τους χαρακτήρες πίσω στη ζωή μου και ευγνώμων για τη δυνατότητα που μου δίνεται να συνεργαστώ ξανά με τους αγαπημένους φίλους μου ", δήλωσε η Wachowski.

Η παραγωγή της νέας ταινίας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2020. 

Variety

  • Like 18