Στο σύνολο η ταινία θα έχει καθυστερήσει να προβληθεί στους κινηματογράφους ακριβώς ένα χρόνο.

Η αναμενόμενη 25η ταινία No Time to Die του θρυλικού πράκτορα James Bond αναβλήθηκε και πάλι με τη συνολική καθυστέρηση πλέον να φτάνει τον ένα χρόνο. Όπως ανακοίνωσαν οι παραγωγοί της ταινίας, τον James Bond θα τον απολαύσουμε στις 2 Απριλίου του 2021.

Αρχικά η ταινία είχε προγραμματιστεί να προβληθεί τον περασμένο Απρίλιο αλλά τελικά αναβλήθηκε η πρεμιέρα λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η νέα καθυστέρηση θα δώσει περιθώριο ακόμη πέντε μήνες στον κόσμο, ο οποίος μέχρι και σήμερα αποφεύγει να συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους όπως οι κινηματογράφοι.

Βέβαια, δεν είναι μόνο η ταινία του Bond η οποία καθυστερεί την πρεμιέρα της για το επόμενο έτος αφού τόσο το Black Widow αλλά και η σειρά The Falcon and the Winter Soldier της Disney, μετατέθηκαν για το 2021. Την ίδια στιγμή ακόμη και ταινίες που είχαν προγραμματιστεί να προβληθούν το 2021, έχουν ανακοινώσει καθυστερήσεις, όπως για παράδειγμα η νέα ταινία Batman, όπου λέγεται μάλιστα πως ο πρωταγωνιστής Robert Pattinson «κόλλησε» κωρονοϊό.

Αν και ταινίες όπως το Mulan προβλήθηκαν μέσω streaming υπηρεσιών, το Hollywood θεωρεί πως αρκετές από τις νέες ταινίες είναι καλύτερο να προβληθούν αρχικά στον κινηματογράφο. Βέβαια, το Tenet το οποίο έφτασε τελικά στις κινηματογραφικές αίθουσες με τα όποια προβλήματα, κατάφερε να εξασφαλίσει $20 εκατομμύρια το πρώτο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα $307 εκατομμύρια συνολικά παγκοσμίως.

 

Το Wonder Woman 1984 είναι ακόμη προγραμματισμένο να προβληθεί στις αίθουσες τα Χριστούγεννα ενώ και το πολυαναμενόμενο Dune του Denis Villeneuve θα έρθει κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μας έκανε εντύπωση και αυτά τα δύο μεγάλα χαρτιά που έχουν απομείνει για το 2020, να μεταφέρουν την πρεμιέρα τους για το 2021.