Είχε ανακοινωθεί ήδη η συμμετοχή της Κέιτ Μπλάνσετ και του Κέβιν Χαρτ

Υπογράφηκε το συμβόλαιο συνεργασίας της Τζέιμι Λι Κέρτις με την εταιρία παραγωγής Lionsgate, η οποία ετοιμάζει την κινηματογραφική μεταφορά του Borderlands.

Η Κέρτις θα συνεργαστεί με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Κέβιν Χαρτ, ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας, που θα βασίζεται στο ομώνυμο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι έχει αναλάβει ο Ίλαι Ροθ. Το σενάριο, στην πιο πρόσφατη εκδοχή του, είναι το Κρεγκ Μάζιν (γνωστού από το Chernobyl).

Η Κέρτις θα υποδυθεί την Τάνις, βασισμένη στο χαρακτήρα της Δρ. Πατρίσια Τάνις, αρχαιολόγου στον πλανήτη Πανδώρα, η οποία χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις της θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό ενός μυστηριώδους θησαυροφυλακίου, γεμάτου με αρχαία, εξωγήινη τεχνολογία. Εντωμεταξύ, έχει ένα περίπλοκο παρελθόν με το χαρακτήρα που θα υποδύεται η Μπλάνσετ, τη Λίλιθ.

"Η συνεργασία με τη θρυλική Τζέιμι Λι Κέρτις αποτελούσε για μένα όνειρο ζωής και με ενθουσιάζει η προοπτική να την παρακολουθήσω να επενδύει με το χιούμορ, τη ζεστασιά και το εξαιρετικό ταλέντο της το ρόλο της Τάνις", ανέφερε ο Ροθ στη σχετική ανακοίνωση.

"Η Τζέιμι είναι μοναδική, υπό την έννοια πως οι χαρακτήρες που υποδύεται έχουν βάθος και ουσιαστική οντότητα, παράλληλα όμως είναι άκρως διασκεδαστικοί, η παρουσία της μαγνητίζει τον κινηματογραφικό φακό", δήλωσε ο Nέιθαν Kαχέιν, πρόεδρος του Ομίλου Κινηματογραφικών Ταινιών Lionsgate. "Πλέον, η Τζέιμι είναι μέλος της οικογένειας, τόσο για τη συνεισφορά της στο 'Knives Out', όσο και την παρουσίαση του 'Lionsgate Live' πέρυσι το καλοκαίρι, με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών για τη στήριξη των εργαζομένων στους κινηματογράφους, και πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία".

Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Άβι και Άρι Αράντ, της Arad Productions, με τον Έρικ Φάιγκ, της Picturestart.

To Borderlands έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2009, ως παιχνίδι για PC και κονσόλες, από τη Gearbox Software. Σημείωσε τέτοια επιτυχία ώστε ακολούθησε το Borderlands 2, με παραγωγό την 2Κ, ξεπερνώντας σε πωλήσεις το πρώτο παιχνίδι. Ο πιο πρόσφατος τίτλος, το Borderlands 3, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2019 και σημείωσε πωλήσεις άνω των 11 εκατομμυρίων κομματιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ράντι Πίτσφορντ, ιδρυτής της Gearbox Entertainment Company και ο Στράους Ζέλνικ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Take-Two Interactive, έχουν αναλάβει το ρόλο των εκτελεστικών παραγωγών της μεταφοράς του Borderlands στη μεγάλη οθόνη.