Μετά από κάμποσο καιρό ο χώρος του κινηματογράφου μοιάζει να έχει και πάλι σφυγμό και φρόντισε να το επιβεβαιώσει με τον πλέον εμβληματικό τρόπο.

Οι κινηματογράφοι ανά τον κόσμο δειλά-δειλά καλωσορίζουν και πάλι τους σινεφίλ και κάπως έτσι η βιομηχανία του σινεμά αναθαρρεί παίρνοντας τα πάνω της. Με τα τρέιλερ να αρχίζουν να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους, τις συζητήσεις έχει μονοπωλήσει αυτό του Dune. Πρόκειται για μία ακόμα μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του κλασσικού, ομώνυμου έργου του Frank Herbert, αυτή τη φορά σε δύο τμήματα (θα υπάρξει δηλαδή και δεύτερη ταινία).

Ο Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival) υπογράφει τη σκηνοθεσία. Όσο για το καστ, αποτελείται από αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα του Hollywood: Timothee Chalamet στον ρόλο του Paul Atreides, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac και Javier Bardem.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου με τη Warner και το HBO Max να ετοιμάζουν και μία ανεξάρτητη τηλεοπτική σειρά (τη σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει επίσης ο Villeneuve).

  • Like 5