Από ότι φαίνεται, ο Tom Cruise θα πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφική ταινία τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στο… διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Deadline, ο Tom Cruise και η SpaceX του Elon Musk εργάζονται σε ένα νέο πρότζεκτ μαζί με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA).

Πρόκειται για μία κινηματογραφική ταινία, τα γυρίσματα της οποίας (ορισμένα τουλάχιστον) θα γίνουν στο διάστημα, και πιο συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Δεν είναι πάντως κάποια ταινία από το γνωστό κινηματογραφικό franchise της εταιρείας παραγωγής του Tom Cruise, Mission: Impossible, αλλά διαφορετικό εγχείρημα, το οποίο επι του παρόντος δεν έχει στούντιο παραγωγής καθώς βρίσκεται στα πρώτα διερευνητικά στάδια.

Η επιμονή –και το θάρρος- του πασίγνωστου ηθοποιού Tom Cruise να γυρίζει ο ίδιος τις επικίνδυνες και δύσκολες σκηνές στις ταινίες του, κάνοντας όλα τα stunts, και όχι κάποιος κασκαντέρ, είναι γνωστή. Η σχολαστικότητα του και οι ικανότητες του βεβαίως τον βοηθούν, καθώς γνωρίζει πώς να οδηγεί αυτοκίνητο ή μηχανή, να χειρίζεται ελικόπτερο ή να «πιλοτάρει» το ιδιωτικό του τζετ ενώ επιπλέον του αρέσουν τα ακραία σπορ και γνωρίζει από αναρρίχηση, από πτώσεις από αεροπλάνο, από καταδύσεις κ.ά. Kάποιες φορές βεβαίως, έχει υποστεί τραυματισμούς, όπως στο  Mission: Impossible Fallout που έσπασε τον αστράγαλο του μετά από άλμα που επιχείρησε από τη στέγη ενός κτιρίου στη στέγη ενός άλλου.  

Αν πάντως ο Tom Cruise συνεργαστεί με τις SpaceX και NASA σε τέτοιο επίπεδο, σε… διαστημικό δηλαδή, θα είναι η πρώτη φορά που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο ένας παραγωγός/ ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

  • Like 4