Από ότι φαίνεται, σιγά σιγά αρχίζουν να συλλέγονται όλα τα κομμάτια του παζλ για τη μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού Minecraft των Mojang Studio (και Microsoft πλέον) στη μεγάλη οθόνη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Hollywood Reporter, ο γνωστός ηθοποιός ταινιών δράσης, Jason Momoa βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς παιχνιδιού worldbuilding. Αν και επί του παρόντος δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, εντούτοις η πιθανή προσθήκη του Jason Momoa στο καστ είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι έχει παραμείνει ζωντανό το ενδιαφέρον της Warner Bros. Όπως λέει η ιστοσελίδα The Hollywood Reporter, η ταινία προοριζόταν αρχικά να κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 2022 ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε διάφορες προκλήσεις και καθυστερήσεις για την παραγωγή. Πάντως, σημαντικά προβλήματα είχαν προκύψει και παλαιότερα, αρκετά χρόνια μάλιστα πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Ο αρχικός σκηνοθέτης και οι σεναριογράφοι της ταινίας εγκατέλειψαν το πρότζεκτ το 2014 λόγω δημιουργικών διαφορών με την εταιρεία Mojang Studio.

Ο Jared Hess (Napoleon Dynamite) φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο για να σκηνοθετήσει την ταινία ενώ στο πρότζεκτ συμμετέχουν επίσης και οι παραγωγοί Mary Parent και Roy Lee (Dune). Για την ώρα, δεν είναι σαφές ποιον ρόλο θα αναλάβει να παίξει ο Jason Momoa στην ταινία καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια στοιχεία του παιχνιδιού (το οποίο έκανε την εμφάνιση του το 2011) θα κάνουν την εμφάνιση τους στην μεγάλη οθόνη ή αν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποιους βασικούς χαρακτήρες όπως τον Steve, τον Alex ή τον Enderman κ.ά.

Η ιστορία της ταινίας, που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Mojang Studios το 2019 είναι αρκετά απλή: «Ο μοχθηρός Ender Dragon πήρε το δρόμο της καταστροφής, παρακινώντας ένα νεαρό κορίτσι και την ομάδα της που αποτελείται από μερικούς απίθανους τυχοδιώκτες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να σώσουν τον Overworld».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η άδεια της Warner Bros. για τα δικαιώματα του Minecraft λήγει το 2023, λογικά περιμένουμε την παραγωγή να επιταχυνθεί σημαντικά ώστε να δούμε την ταινία σχετικά σύντομα.