Ο γνωστός σκηνοθέτης που αναγκάστηκε να αφήσει μισοτελειωμένη την ταινία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, θα αναλάβει να της δώσει νέα πνοή, βασιζόμενος στο αρχικό, δικό του όραμα.

Την Τετάρτη, το στούντιο Warner Bros. ανακοίνωσε ότι έδωσε το πράσινο φως για την δημιουργία μίας έκδοσης της ταινίας Justice League, την οποία θα έχει εγκρίνει και ολοκληρώσει ο σκηνοθέτης Zack Snyder.

Η ταινία που θα ονομάζεται «Zack Snyder’s Justice League» θα είναι διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας video streaming HBO Max. Ο Zack Snyder ανακοίνωσε ότι η ταινία θα προβληθεί από την υπηρεσία streaming κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

«Έχουμε ακόμα κάποια δουλειά» δήλωσε, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Hollywood Reporter,  η ταινία θα υποστεί σημαντικές αλλαγές στο μοντάζ με αρκετό πρόσθετο υλικό, από διαλόγους και σκηνές, μέχρι νέα οπτικά εφέ. Το κόστος υπολογίζεται μεταξύ 20 και 30 εκ. δολαρίων.

Μάλιστα, επειδή από το πρώτο editing της ταινίας έμεινε αρκετό υλικό εκτός, υλικό που λέει πως επαρκεί για μία τετράωρη υπερπαραγωγή, υπάρχει πιθανότητα να προβληθεί ως μία μίνι σειρά, ενδεχομένως έξι επεισοδίων. Όμως ακόμα, τόσο ο σκηνοθέτης όσο και το στούντιο, δεν έχουν καταλήξει στις αποφάσεις τους, καθώς το υλικό και γενικότερα, διάφορα θέματα με τη παραγωγή, βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση. 

«Θα είναι κάτι εντελώς νέο και μιλάω ειδικά για όσους έχουν δει τη ταινία που προβλήθηκε, θα είναι μια διαφορετική εμπειρία από εκείνη τη ταινία» δήλωσε ο Zack Snyder για να συμπληρώσει: «Ενδεχομένως να είδατε το ένα τέταρτο από όσα έκανα».

Η ταινία Justice League προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο αποδείχτηκε μία μεγάλη απογοήτευση για τους φίλους του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC και για το στούντιο Warner Bros. H παρουσία των Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Flash και Cyborg δεν στάθηκε αρκετή και δεν απέφερε περισσότερα από 700 εκ. δολάρια, τα χαμηλότερα του κινηματογραφικού franchise μέχρι σήμερα. Όμως από ότι φαίνεται, το όλο εγχείρημα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει μετά και την αναγκαστική αποχώρηση του Zack Snyder εξαιτίας μίας σοβαρής οικογενειακής υπόθεσης (sε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι ο τρόπος που ο Zack Snyder «χειρίστηκε» τα πράγματα στο Batman v. Superman: Dawn of Justice έτυχε χλιαρής υποδοχής από τους φίλους του κινηματογραφικού franchise και ενδεχομένως το πράγμα να είχε αρχίσει να… χαλάει. Αυτό ωστόσο είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε μετά την προβολή του «director’s cut» της ταινίας Justice League).

Το εγχείρημα κλήθηκε να συνεχίσει –μοντάζ κ.λπ- ο σκηνοθέτης του Avengers, Josh Whedon, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο της Warner Bros. Pictures, Toby Emmerich, θα διατηρούσε τον τόνο και τα στοιχεία που διέκριναν την δουλειά του Zack Snyder. Όταν ωστόσο προβλήθηκε τελικά η ταινία, οι πιο παρατηρητικοί φίλοι του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC άρχισαν να διερευνούν και τελικά να διακρίνουν διάφορες μικρές ή μεγάλες διαφορές σε σχέση με όσα είχαν δει στα τρέιλερ. Τελικά, έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Zack Snyder, ότι παρόλο που το όνομα του βρισκόταν στη ταινία, το «final cut» δεν ήταν ακριβώς… δικό του. Λίγο μετά, άρχισε να σχηματίζεται ένα κίνημα που ζητούσε από την Warner Bros. να κυκλοφορήσει το «Snyder’s Cut» της ταινίας (Release the Snyder Cut). Τελικά, τον Νοέμβριο του 2019,  η μεγάλη διαδικτυακή προσπάθεια των φίλων του κινηματογραφικού franchise και των ηθοποιών της ταινίας έδωσε στο στούντιο την αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι για αυτό, και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία επιτέλους να δούμε το «Snyder’s Cut» της ταινίας.

 

  • Like 3
  • Thanks 1