Αν θυμάστε, μετά από τις πολλές αρνητικές αντιδράσεις φίλων της SEGA και του Sonic, οι εταιρείες Paramount και SEGA, με την σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη Jeff Fowler αναγκάστηκαν να αποσύρουν το trailer και να προχωρήσουν στον επανασχεδιασμό του ήρωα με αποτέλεσμα η ταινία να καθυστερήσει αρκετούς μήνες να βγει στους κινηματογράφους.

Το πρώτο trailer τελικά… ξεχάστηκε, και το δεύτερο επίσημο trailer είχε θετική απήχηση, με τους περισσότερους φίλους της SEGA και του δημοφιλούς σκαντζόχοιρου να δηλώνουν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα ενθουσιασμένοι και ανακουφισμένοι με τον επανασχεδιασμό του Sonic. Τελικά, όπως αποδείχτηκε και από τα εισιτήρια που κόπηκαν, οι Paramount και SEGA αλλά και ο σκηνοθέτης της ταινίας έπραξαν σωστά που τόλμησαν να παραδεχτούν το λάθος και να καθυστερήσουν την πρεμιέρα της ταινίας.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας Sonic the Hedgehog χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο για μία live-action ταινία που βασίζεται σε βιντεοπαιχνίδι, εκθρονίζοντας το Detective Pikachu.

Πιο συγκεκριμένα, το Detective Pikachu έφτασε τα 54,3 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το πρώτο τριήμερο ενώ το Sonic the Hedgehog συγκέντρωσε στο ίδιο διάστημα –με το πρώτο άνοιγμα του τριημέρου- πάνω από $57 εκατομμύρια. Στην παραπάνω επίδοση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η ταινία Sonic the Hedgehog προβλήθηκε σε μία περίοδο που παραδοσιακά δεν είναι και η καλύτερη για τον κινηματογράφο όταν το Detective Pikachu ουσιαστικά προβλήθηκε στο άνοιγμα της θερινής περιόδου, τον Μάϊο. Σε διεθνές επίπεδο, η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ben Schwartz, James Marsden και βεβαίως ο Jim Carrey, είχε έσοδα κοντά στα $100 εκατομμύρια το πρώτο τριήμερο και από ότι φαίνεται η εξαιρετική πορεία της θα συνεχιστεί.

Βασισμένη στην δημοφιλή σειρά βιντεοπαιχνιδιών της SEGA, η ταινία «Sonic» διηγείται την ιστορία του γρηγορότερου σκαντζόχοιρου του κόσμου, καθώς απολαμβάνει το νέο του σπίτι στη Γη. Σε αυτή τη live-action περιπετειώδη κωμωδία, ο Sonic και ο νέος καλύτερος φίλος του Τομ (James Marsden) συνεργάζονται από κοινού για να υπερασπιστούν τον πλανήτη από τον διαβολικό Δρ. Ρομπότνικ (Jim Carrey) και τα σχέδια του για παγκόσμια κυριαρχία.

Engadget

  • Like 2