Η Walt Disney ανακοίνωσε πως ο Robert Iger, ο μέχρι πρότινος CEO της εταιρίας, αποσύρεται άμεσα. Τη θέση του CEO αναλαμβάνει πλέον ο Bob Chapek, πρώην εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Disney Parks, Experiences & Products.

Η αλλαγή ήταν αιφνίδια αφού ο Iger βρισκόταν μόλις στο 14ο μήνα της τελευταίας 36μηνης σύμβασης που είχε υπογράψει με τη Disney. Μάλιστα, η απόσυρση του Iger έρχεται σε μία περίοδο που η Disney Parks αντιμετωπίζει προβλήματα με τα θεματικά της πάρκα λόγω του κορονοϊού. Αρκετοί εικάζουν πως ο Iger ενδεχομένως να είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα.

Ο Iger οδήγησε τη Disney από το 2005 και έπειτα σε μία πολιτική επέκτασης, τόσο με νέες ταινίες, θεματικά πάρκα και καταστήματα. Επέκταση που κορυφώθηκε πέρυσι με την υπηρεσία streaming Disney+ αλλά και την εξαγορά της 21st Century FOX έναντι 71,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην CEO μάλιστα έζησε από κοντά και τις εξαγορές των Marvel Entertainment πριν μία δεκαετία περίπου και της Lucasfilm με την ταινιοθήκη των Star Wars και Indiana Jones. Ο Iger βοήθησε επίσης σημαντικά και στην αποκατάσταση των σχέσεων με τον CEO της Apple, Steve Jobs, από τον οποίο μάλιστα η Disney αγόρασε το στούντιο Pixar. Ένα στούντιο που ίδρυσε ο Jobs το 1986.

Σύμφωνα με δήλωση της Disney, o Iger θα αναλάβει πλέον το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου έως και το 2021. Αλλαγή η οποία σε συνδυασμό με την εξάπλωση του κορονοϊού φαίνεται πως κοστίζει στη Disney αφού είδε τις μετοχές της να πέφτουν κατά 3,62%. Βέβαια η Disney διαθέτει αρκετά ακίνητα στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της Shanghai Disney Resort, το πρώτο θεματικό πάρκο που άνοιξε στην Κίνα, το οποίο μάλιστα έχει επιμεληθεί και ο νέος CEO Bob Chapek.

Σε τελευταία του δήλωση προς τους υπαλλήλους της Disney, ο Iger αναφέρει πως νιώθει ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί από το ρόλο το CEO δηλώνοντας μάλιστα πως ο Bob είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης που θα μπορούσε να έχει η εταιρία.

Tech Crunch

  • Like 1