Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές εξαιτίας της πανδημίας, η Disney μεταφέρει την κυκλοφορία της ταινίας Black Widow στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Ιουλίου, με παράλληλη διάθεση στην υπηρεσία Disney+.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική και με άλλες μεγάλες κυκλοφορίες, η ταινία θα διατεθεί στη video streaming υπηρεσία με κόστος $30 ενώ 3 μήνες μετά θα είναι διαθέσιμη για όλους τους συνδρομητές της υπηρεσίας χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Το ίδιο θα ισχύσει και για μια ακόμη ταινία του στούντιο, την Cruella, η οποία θα κυκλοφορήσει με τον ίδιο τρόπο στο Disney+ στις 28 Μαίου.  Αρχικά η επόμενη ταινία των Marvel Studios ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τους κινηματογράφους το Μάιο του 2020, πριν ξεκινήσει το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών ανά τον κόσμο.

 

Παράλληλα η Disney ανακοίνωσε ότι η επόμενη ταινία της Pixar με την ονομασία Luca, δεν θα κυκλοφορήσει καθόλου στις κινηματογραφικές αίθουσες και θα κάνει την εμφάνισή της απευθείας στο Disney+ στις 18 Ιουνίου, χωρίς επιπλέον κόστος για τους συνδρομητές. Παρόμοια τακτική ακολούθησε η Disney και με την τελευταία ταινία της Pixar, το Soul, μια κίνηση που συνέβαλε στην τεράστια αύξηση των συνδρομητών που παρουσιάζει η υπηρεσία τους τελευταίους μήνες, έχοντας ξεπεράσει ήδη τα 100 εκατομμύρια.

Με βάση την ανακοίνωση της Disney, το στούντιο προβλέπει καλύτερες μέρες για τις κινηματογραφικές αίθουσες από το προσεχές Φθινόπωρο, μεταφέροντας τις ημερομηνίες κυκλοφορίας αρκετών ταινιών γι' αυτό το διάστημα. Έτσι η ταινία Free Guy με τον Ryan Reynolds θα κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου, το Kingsman στις 22 Δεκεμβρίου και το Deep Water στις 14 Ιανουαρίου του 2022.

  • Like 1