Η video streaming υπηρεσία Disney+ έγινε διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Καναδά και Ολλανδία με τις εγγραφές χρηστών τις πρώτες ώρες να είναι τόσες πολλές που δημιουργήθηκαν προβλήματα στη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας.

Το Disney+ προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία ταινιών από την πρώτη μέρα ενώ η λίστα θα μεγαλώνει καθώς περνά ο καιρός. Φυσικά η Disney διάλεξε την καταλληλότερη εποχή να ξεκινήσει τη streaming υπηρεσία της αφού ήδη τα Amazon Prime, Netflix και Hulu επενδύουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε αυθεντικές παραγωγές. Με τη Disney να έχει ήδη δικό της αυθεντικό περιεχόμενο το οποίο μπορεί να εξελίξει, ίσως είναι μισό βήμα μπροστά όσο αφορά τις αποκλειστικότητες. Μία από αυτές είναι το πολυαναμενόμενο "The Mandalorian".

Το Disney+ είναι από σήμερα διαθέσιμο σε πολλές γνωστές πλατφόρμες όπως Google Play, iOS & Apple TV, XBOX One, PS4, Roku αλλά και μέσω browser από την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας στο disneyplus.com, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επιλέξουν πως θα αναπαράγουν το περιεχόμενο φτάνει να βρίσκονται σε μια από τις πρώτες χώρες. Μέσα στις υποστηριζόμενες πλατφόρμες βρίσκουμε και τις Android τηλεοράσεις της Sony, τις τηλεοράσεις της Hisense, της Samsung, της LG, το NVIDIA Shield TV αλλά και τις τηλεοράσεις Amazon Fire TV. Με άλλα λόγια, όλοι θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του Disney+ από τουλάχιστον 2-3 συσκευές που διαθέτουν ήδη. Οι εφαρμογές που είναι ήδη διαθέσιμες είναι οι παρακάτω:

Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής στις ΗΠΑ ανέρχεται στα $6.99, στην Αυστραλία θα κοστίζει $8.99 ενώ ερχόμενοι πιο κοντά στην Ελλάδα, η συνδρομή στην Ολλανδία κοστίζει €6.99 ανά μήνα, που ίσως μας δίνει μία πρώτη γεύση για το που θα κυμανθεί και στη χώρα μας.

Ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του 5 διαφορετικά hubs περιεχομένου να επιλέξει τα οποία περιλαμβάνουν ταινίες και σειρές της Disney, Pixar, Marvel, Star Wars αλλά και παραγωγές National Geographic. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει έως και 7 διαφορετικά προφίλ ενώ θα μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη αναπαραγωγή σε έως 4 συσκευές και σε ανάλυση 4K HDR.

Φυσικά δεν είναι όλο το περιεχόμενο σε ανάλυση 4K HDR. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Οι fans του Star Wars, θα μπορούν να απολαύσουν για πρώτη φορά την αυθεντική τριλογία σε ανάλυση 4K Dolby Vision HDR, ένα εγχείρημα στο οποίο πήρε μέρος και ο George Lucas.

TechRadar

  • Like 1
  • Thanks 1