Η υπηρεσία video streaming Disney+ ξεπέρασε τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές. Η αύξηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη -σχεδόν 22 εκατομμύρια- σε σχέση με το νούμερο που είχε ανακοινώσει η Disney πριν από δύο μήνες.

Στο μεσοδιάστημα ωστόσο, η υπηρεσία Disney+ λανσαρίστηκε σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Αυστρία, στην Ελβετία και στην Ινδία ενώ στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα.

Το app μάλιστα είναι διαθέσιμο και στη Γαλλία πια, καθώς το λανσάρισμα είχε καθυστερήσει εξαιτίας των ανησυχιών της Γαλλικής κυβέρνησης ότι ενδέχεται να ασκούσε πίεση στις δικτυακές/ τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας λόγω της υπερβολικής κίνησης. Σε μία τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές τον Φεβρουάριο, η Disney είχε ανακοινώσει ότι οι συνδρομητές της υπηρεσίας Disney+ ήταν 28 εκατομμύρια. Η Disney+ αναμένεται μέσα στον χρονιά να επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Λατινική Αμερική και στην Ιαπωνία. Η επέκταση της πλατφόρμας, σε συνδυασμό με τις νέες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες αναμένεται να φέρουν αρκετά ακόμη εκατομμύρια συνδρομητών στην υπηρεσία φέτος. Τα Frozen 2 και Onward «έφτασαν» στην υπηρεσία νωρίτερα του αναμενόμενου, ενώ το Artemis Fowl αντί για πρεμιέρα στους κινηματογράφους, θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην υπηρεσία το καλοκαίρι. Η τηλεοπτική σειρά Falcon and the Winter Soldier αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο ενώ η δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς σειράς The Mandalorian έχει προγραμματιστεί για να προβληθεί τον Οκτώβριο. Η σειρά WandaVision θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Δεκέμβριο.

Για λόγους σύγκρισης, να αναφέρουμε ότι το Netflix έχει 167 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, ενώ η άλλη υπηρεσία streaming της Disney, Hulu έχει περίπου 30 εκατομμύρια συνδρομητές (να αναφέρουμε ότι η Hulu είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ με την Disney να εξετάζει το λανσάρισμα της πλατφόρμας στην παγκόσμια αγορά από τις αρχές του 2021.

The Verge

  • Like 1