Η Disney έχει προγραμματίσει οκτώ ταινίες για την Phase 4 του MCU μέχρι το 2022, τρεις ταινίες Star Wars μέχρι το 2026 και τέσσερις ταινίες… Avatar μέχρι το 2027.

Με την ταινία Avengers: Endgame να παίζεται στους κινηματογράφους αυτή την περίοδο σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο –με $1,2 δισεκατομμύρια «άνοιγμα»- και την ταινία Spider-Man: Far From Home να κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουλίου, η 3η Φάση (Phase 3) του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MWC) φτάνει στο τέλος της.

Ο Kevin Feige, επικεφαλής της Marvel Studios, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία έχει μεγάλα σχέδια για την 4η Φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της και πως για τα επόμενα πέντε χρόνια έχουν προγραμματιστεί οκτώ ταινίες με τους σούπερ ήρωες της Marvel. Η Disney μάλιστα αποκάλυψε τον προγραμματισμό της και έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες για τις κινηματογραφικές πρεμιέρες μέχρι και το έτος 2027. 

Ξεκινώντας από τις ταινίες για την 4η Φάση του MCU (Marvel Cinematic Universe), μέχρι το 2020 έχουν προγραμματιστεί δύο ταινίες, ενώ τρεις έχουν προγραμματιστεί για το 2021 και άλλες τρεις για το 2022. Όλες οι ταινίες δεν έχουν τίτλο (Untitled) ωστόσο γνωρίζουμε ότι μία από αυτές είναι η πρώτη stand-alone ταινία της Black Widow ενώ μία άλλη θα αφορά στους The Eternals, μία άλλη ομάδα σούπερ ηρώων της Marvel (φημολογείται ότι σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Angelina Jolie και τον Richard Madden από το Game of Thrones). Επίσης αναμένεται να δούμε το Black Panther 2 αλλά και το Guardians of the Galaxy Vol.3 (ενδεχομένως να έχει τίτλο… Asgardians of the Galaxy και να παίζει και ο Chris Hemsworth στον ρόλο του Thor) ενώ έχει προγραμματιστεί και ταινία Shang-Chi.

Μετά το The Rise of Skywalker, η επόμενη ταινία από το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars που θα δούμε στους κινηματογράφους θα είναι στις 16 Δεκεμβρίου του 2022. Η επόμενη ταινία Star Wars έχει προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου του 2024 αλλά και μία ακόμη για τις 18 Δεκεμβρίου του 2026. Νωρίτερα ωστόσο από την πρώτη ταινία της επόμενης… τριλογίας του Star Wars, και πιο συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου του 2021 θα δούμε νέα ταινία Indiana Jones (με τον Harrison Ford σύμφωνα με φήμες). Όσον αφορά στην πολυαναμενόμενη επόμενη ταινία Avatar, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου του 2021. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2023 έχει προγραμματιστεί το Avatar 3 ενώ στις 19 Δεκεμβρίου του 2025 και στις 17 Δεκεμβρίου του 2027 έχουν προγραμματιστεί τα Avatar 4 και Avatar 5.

Polygon

  • Like 1