Σύμφωνα με πληροφορίες των ιστοσελίδων Variety και Deadline, η Disney φαίνεται πως σχεδιάζει κάποιες «spinoff» τηλεοπτικές σειρές που θα βασίζονται στα μεγαλύτερα «franchises» της.

Σε μία από αυτές τις τηλεοπτικές σειρές, που θα διαδραματίζεται στο σύμπαν του Star Wars, λέγεται ότι θα επιστρέψει για τον ρόλο του Obi-Wan Kenobi ο Ewan McGregor. Ο δημοφιλής Σκωτσέζος ηθοποιός βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε συζητήσεις με τη Disney για να επαναλάβει τον ρόλο του νεότερου Obi-Wan Kenobi, τον οποίο στην παλαιότερη τριλογία Star Wars είχε ενσαρκώσει ο Alec Guinness.  

Το όνομα του Ewan McGregor έχει βεβαίως ακουστεί και στο παρελθόν για να ενσαρκώσει τον ίδιο ρόλο, αν και για μία «standalone» ταινία Star Wars. Δυστυχώς, μετά την αποτυχημένη απόπειρα με το «Solo», η ταινία φαίνεται να μπήκε στον πάγο από την Disney. Για την ώρα, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την τηλεοπτική σειρά, όπως ποιος θα αναλάβει το σενάριο ή την σκηνοθεσία και ποιους άλλους ηθοποιούς θα δούμε στο πλευρό του Ewan McGregor. H υπόθεση της επίσης παραμένει μυστήριο.

Αν και η Disney δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τις αναφορές, εντούτοις λίγους μήνες πριν, ο Bob Iger, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της The Walt Disney Company επιβεβαίωσε ότι είναι στα σκαριά μία σειρά Star Wars που προορίζεται για την υπηρεσία streaming Disney+.  Η εταιρεία επίσης ετοιμάζει ένα σήκουελ του Rogue One για την υπηρεσία της καθώς και την τηλεοπτική σειρά «The Mandalorian» το σενάριο της οποίας αλλά και την εκτέλεση παραγωγής ανέλαβε ο Jon Favreau, που βρίσκεται πίσω από πολλές επιτυχίες της Disney (και της Marvel).  

Engadget

Ενημέρωση 24/8: Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου D23, η Disney επιβεβαίωσε ότι έχει στα σκαριά νέα τηλεοπτική σειρά Star Wars με κεντρικό ήρωα έναν νεαρό Obi-Wan Kenobi, στο ρόλο του οποίου επιστρέφει ο Ewan McCregor