Τα sequel ταινιών όπως Doctor Strange, Black Panther και Thor μαζί με την επόμενη Indiana Jones ταινία είναι κάποιες από τις ταινίες που θα καθυστερήσουν κάποιους μήνες

Τα προβλήματα παραγωγής ταινιών φαίνεται πως συνεχίζονται, καθώς η Disney ανακοίνωσε καθυστέρηση για πολλές από τις επερχόμενες ταινίες της. Το μεγαλύτερο πλήγμα έγινε στις ταινίες υπερηρώων της Marvel, οι οποίες μεταφέρθηκαν μερικούς μήνες πίσω, ενώ άλλες ταινίες που δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμη, απουσιάζουν πλήρως.

Συγκεκριμένα:

  • Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness που ήταν προγραμματισμένο για 25 Μαρτίου 2022, μεταφέρθηκε στις 6 Μαΐου 2022.
  • Το Thor: Love and Thunder που ήταν προγραμματισμένο για 6 Μαΐου 2022, μεταφέρθηκε στις 8 Ιουλίου 2022.
  • Το Black Panther: Wakanda Forever που ήταν προγραμματισμένο για 8 Ιουλίου 2022, μεταφέρθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2022.
  • Η επόμενη Indiana Jones ταινία που ήταν προγραμματισμένη για 29 Ιουλίου 2022, μεταφέρθηκε στις 30 Ιουνίου 2023.
  • Μια νέα Live-Action ταινία της Disney που ήταν προγραμματισμένη για 14 Ιουλίου 2023 αφαιρέθηκε πλήρως από το νέο πρόγραμμα.
  • Το The Marvels που ήταν προγραμματισμένο για 11 Νοεμβρίου 2022, μεταφέρθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2023.
  • Το Ant-Man and the Wasp: Quantumania που ήταν προγραμματισμένο για 17 Φεβρουαρίου 2023, μεταφέρθηκε στις 28 Ιουλίου 2023.
  • Δύο άγνωστες Marvel ταινίες που ήταν προγραμματισμένες για 6 και 20 Οκτωβρίου 2023, αφαιρέθηκαν πλήρως από το νέο πρόγραμμα.
  • Μια ταινία της 20th Century που ήταν προγραμματισμένη για 20 Οκτωβρίου 2023 αφαιρέθηκε πλήρως από το πρόγραμμα.
  • Μια νέα Marvel ταινία που ήταν προγραμματισμένη για 10 Νοεμβρίου 2023 μεταφέρθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2023.

Η μικρή καθυστέρηση των ταινιών της Marvel για μερικούς μήνες δεν είναι κάτι περίεργο, καθώς οποιαδήποτε περίοδο και να κυκλοφορήσουν, είναι σίγουρο ότι θα αποφέρουν εκατομμύρια έσοδα. Και από τις νέες ημερομηνίες καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η μία ταινία αντικαθιστά την άλλη, δίνοντας περιθώριο μηνών για την ανάπτυξη της επόμενης.

Ίσως η καθυστέρηση να γίνεται από την Disney, η οποία ελπίζει όλο και περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί μέχρι την άνοιξη κι έτσι, να έχει περισσότερα έσοδα κατά την πρεμιέρα των ταινιών. Ίσως βέβαια να υπάρχει καθυστέρηση στην παραγωγή του Multiverse of Madness και να χρειάζεται επιπλέον χρόνος για τις ταινίες να κυκλοφορήσουν με τη σειρά που προβλέπει η Φάση 4 του Marvel Cinematic Universe.

Η ολική αφαίρεση τριών ταινιών είναι μια κίνηση που δύσκολα θα βρει κανείς λόγο, μιας και μόνο η Quantumania αξιοποιεί το άνοιγμα ημερομηνίας. Μένει να δούμε αν η Marvel Studios μπορεί να παραδώσει δύο νέες ταινίες μέχρι το τέλος αυτού του έτους.