Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, απέστειλε μία επιστολή στους επικεφαλής των τμημάτων της εταιρείας, για να τους γνωστοποιήσει ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων μείωσης των εξόδων, εν μέρει για να επιτύχει ένα πολύ σημαντικό στόχο, ο οποίος είναι το θετικό πρόσημο στην «κερδοφορία του Disney+ όσον αφορά το οικονομικό έτος 2024».

Σύμφωνα με την επιστολή που έφτασε στα χέρια των δημοσιογράφων του CNBC, η Disney σχεδιάζει να περιορίσει τις προσθήκες σε ορισμένους τομείς της εταιρείας ενώ θα παγώσει τις προσλήψεις σε άλλους. Αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να υποδέχεται νέα άτομα για ορισμένες από τις «πιο κρίσιμες business-driving θέσεις» ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι θα παραμείνουν σε κατάσταση αναμονής προς το παρόν.

Ο Bob Chapek παραδέχτηκε επίσης στην επιστολή του ότι «προβλέπεται να γίνουν και ορισμένες μειώσεις προσωπικού» καθώς εξετάζει όλες τις πτυχές της επιχείρησής της για να εντοπίσει τομείς όπου είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν χρήματα.

Η επιστολή του Bob Chapek έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Disney για τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου, όπου ανέφερε υψηλότερα λειτουργικά έξοδα. Αν και η Disney+ υποδέχθηκε 12,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας που έληξε την 1η Οκτωβρίου, τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας όσον αφορά τον τομέα του streaming εκτινάχθηκε από τα $800 εκατομμύρια στο $1,5 δισεκατομμύριο. Η εταιρεία αναμένει μείωση των απωλειών της μελλοντικά, χάρη στις αυξήσεις των τιμών των συνδρομητικών υπηρεσιών streaming της όσο και στην διάθεση ενός συνδρομητικού πακέτου που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις στο Disney+.

Στην επιστολή του, ο Bob Chapek επανέλαβε επίσης ότι «είναι σίγουρος για την ικανότητα [της εταιρείας] να επιτύχει τους στόχους [που έχει] θέσει» ωστόσο είναι πλέον σίγουρο ότι η Disney σκοπεύει «να σφίξει το ζωνάρι» μέχρι να επιτύχει τους στόχους της.

Η Disney δεν είναι παρά μία από τις πολλές εταιρείες που ξεκίνησαν να επιβάλλουν μείωση ή πάγωμα στις προσλήψεις λόγω της οικονομικής ύφεσης. Όταν ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η μητρική εταιρεία του Facebook θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να επεκτείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Amazon πάγωσε επίσης τις προσλήψεις στα εταιρικά της γραφεία από τις αρχές του μήνα.

  • Sad 2